Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Internationell krydda i RallyX-premiären när Derek Tohill kommer till Skövde

Foto: STCC.
Irländaren Derek Tohill. Foto: STCC.

Supercar-startfältet i Skövde får en extra krydda när irländaren och tidigare VM-föraren Derek Tohill kommer till start i RallyX Nordic. I en Ford Fiesta, som Tohill köpt från Olsbergs MSE-teamet, är han redo att ta sig an nordiskt motstånd i förberedelsen inför den internationella säsongen.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att köra i Sverige den här helgen. Det är en lösning som lite oväntat blivit klar i sista minuten. Vi hade planer på att köra en annan tävling men när den blev inställd tog vi beslut att köra i Skövde, säger Tohill.

Derek Tohill är känd ifrån rallycrossens internationella toppnivå. För några år sedan var han mästare i Touringcar-klassen där han slog tidigare RallyX-föraren Robin Larsson i mästerskapet. Resan gick sedan vidare till Supercar och Tohill körde tillsammans med Liam Doran under det första året i rallycrossens VM-serie.

2015 blev ett mellanår men under hösten tog Tohill kontakt med OMSE-teamet om att ratta en av teamets bilar. Nu är allting i hamn och irländaren tar tävlingen i Skövde som uppvärmning inför säsongen då han gör en full satsning i EM.

– Jag är imponerad av nivån på organisationen och motståndet i RallyX Nordic. Konkurrensen i Supercar-startfältet är väldigt stark. Det kommer ge oss en bra måttstock på vart vi står inför den första EM-tävlingen i Belgien, säger Tohill inför premiären i RallyX Nordic kommande helg, 30 april-1 maj.

Fakta Derek Tohill

Född:1975

Land: Irland

Meriter: EM-mästare Touringcar 2010-2013, tidigare VM-förare i Supercar

Bil: Ford Fiesta ST

Källa: STCC.