Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Drömstart för Sveriges U19-damer i historiskt VM

Det blev en riktig drömstart för Sveriges U19-damer i ett historiskt VM.
Annie Nilsson stod för tre mål och två assister i Sveriges seger.

Sveriges U19-damer fick en drömstart på VM i Belleville i Kanada. Mot grannen Norge blev det 15-0.
– Vi höll tempot uppe, säger matchens lirare Annie Nilsson.

Aldrig tidigare har ett innebandymästerskap spelats i Kanada, men det märks att sporten redan har blivit populär. I hemmanationens VM-öppningsmatch mot Japan satt över 3100 personer på läktarna, vilket är nytt rekord i U19-sammanhang.

Sveriges U19-damlandslag är regerande världsmästare, och jagar nu ett nytt guld. I den första gruppspelsmatchen mot Norge kom också första segern.

– Det var en väldigt rolig match att spela, speciellt mot Norge som är vårt grannland. Det var mycket fart i matchen och vi höll tempot uppe, säger Annie Nilsson.

Just Nilsson, som utsågs till matchens lirare, gav Sverige en drömstart när hon satte både 2-0 och 3-0 redan i den första perioden.

Sveriges dominans fortsatte matchen igenom. I den andra perioden presenterade sig Frida Ahlstrand på riktigt. Först gjorde hon 4-0, sedan assisterade hon Marie Segerholm till 5-0 och efter det Lina Svarfvars 8-0-mål.

Sverige öste på i den sista perioden och matchen slutade 15-0. De två sista målen gjordes av Ellen Svensson, båda gångerna assisterad av Annie Nilsson. Efter matchen hyllade Nilsson sin kedjekamrat.

– Det fungerar jättebra. Hon är en jätteduktig spelare som visar sig överallt på hela banan. Det är jättelätt att hitta henne, säger Nilsson.

I morgon spelar Sverige mot Slovakien. Den matchen startar 16.10 svensk tid och sänds på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.