Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Briska lanserar ekologiska sommarcidern Sunny Apple – med smak av mango

briska
Foto: Spendrups

Inför sommaren släpper Briska en ny ekologisk cider med smak av mango och solvarma röda äpplen. I ”Briska Sunny Apple” förenas det klassiska svenska äppelciderhantverket med spännande inslag av tropisk mangofrukt, i en exotisk och modern cider.

Briska cider är en halvsöt, naturligt fruktig och uppfriskande dryck som finns i flera smaker och som tar tillvara på äppelvinets smak och karaktär. Grunden i Briska utgörs alltid av ett friskt, fruktigt och balanserat äppelvin. Det tillsammans med en balanserad sötma och en hög juicehalt skapar Briskas typiska smakprofil.

  • Undersökningar visar att konsumenterna vill ha ekologiskt hantverkscider med oväntade smaksättningar, där den typiska äppelvinssmaken kombineras med andra fruktiga smaker. Med Briska Sunny Apple har våra cidermakare överträffat sig själva och skapat en frisk och fruktig cider med tydlig smak av solvarma röda äpplen, mango och citrus. Briska Sunny Apple blir vår andra cider som har tropiskt tema. Sedan tidigare finns Briska Golden Cider, äppelcider med smak av ananas, som är mycket populär. Nu låter vi oss influeras av nästa exotiska fruktsmak, säger Anna Lidström, marknadschef för alkoholfritt och cider inom Spendrups.

Mango är en av världens mest populära tropiska frukter och kommer ursprungligen från Indien. Frukterna växer i stora träd och fruktköttet är mjukt, saftigt och klargult. Den används både i matlagning, desserter, sallader och till drinkar. Smaken är aromatisk, söt och kraftig. I nya Briska Sunny Apple känns mangosmaken som en intensiv och solig sötma, som harmoniserar väl med det friska äppelvinet som är basen i Briska. Den avnjuts bäst i ett glas fullt med is.

Briska Sunny Apple kommer att säljas på Systembolaget i burk med start 1 juni.

Källa: Spendrups