Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

40 procent av gravidförsäkringarna tecknas av pappor

Moderna Försäkringar har tillsammans med sin partner Akademikerförsäkring under våren lanserat Sveriges första gravidförsäkring som kan tecknas av både pappor och mammor. Och nästan 40 procent av de som har tecknat gravidförsäkringen är män.

– Vi tycker att det är en självklarhet att alla moderna föräldrar ska kunna teckna en gravidförsäkring för sin familj. Av intresset att döma kan vi konstatera att vi dessutom helt klart har fyllt en lucka på försäkringsmarknaden, säger Anders Gillstedt, produktansvarig på Akademikerförsäkring.

– Det är fantastiskt roligt att se att intresset för den här innovativa gravidförsäkringen har varit så stort. Det är en viktig produkt som har både jämställdhet och kundens behov i fokus, och att så många verkar hålla med om det är ett gott betyg, säger Christopher Almroth, ansvarig för partnersamarbeten på Moderna Försäkringar.

I den nya gravidförsäkringen finns ett liv- och ett invaliditetsmoment för båda föräldrarna. Därutöver ingår även krishjälp vid dödsfall eller om barnet föds med en allvarlig sjukdom. Precis som övriga gravidförsäkringar på marknaden erbjuds en variant som är kostnadsfri och en som är utökad mot en extra kostnad (täcker exempelvis komplikationer vid förlossningen och krishjälp om mamman, eller pappan, drabbas av förlossningsdepression).

Genom partnerskapet med Akademikerförsäkringar erbjuds 283 000 akademiker Modernas försäkringar.

Källa: Modernas försäkringar.