Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svenskt i semifinalen på europamästerskap- en i Rock’n’Roll

EMRR2016-Robin Jovliden - Sara Jonasson
Robin Jovliden och Sara Jonasson under EM i Rock´n´Roll. Foto: Beauty in Frames.

I lördags avgjordes Europamästerskapen i Rock’n’Roll i Halmstad. Det svenska paret i main-klassen Robin Jovliden och Sara Jonasson tävlandes för Halmstad Dansklubb hade svår konkurrens men lyckades ändå ta sig till semifinal och placera sig på en 11:e plats.

Paret Robin och Sara var nöjda med sina rundor och kommer nu att satsa mot VM som går i Moskva i oktober. De tror inte att de kommer få lika stort stöd där, som de fick av publiken i Halmstad Arena. Taket nästan lyfte när den svenska publiken gav sitt stöd till hemma-paret. Några som däremot kommer få stort stöd i Moskva är Alexey Kondrashin och Darina Kozlova från just Moskva som tog hem segern i Halmstad, och kan titulera sig europamästare. Paret säger efter tävlingen att de är nöjda och hade svårt att tro att de hade vunnit och de ser fram emot ett VM på hemmaplan.

I Junior-EM hade Sverige tre deltagande par. Syskonen Alex och Lova Lindkvist, Halmstad Dansklubb hamnade på en 20:e plats. På 23:e plats hamnade Rasmus Knifsund och Silje Elveback, Dansföreningen Munkbuggarna, Munkedal och på 27:e plats Viktor Alexandersson och Emelie Genberger, Halmstad Dansklubb och Sportdansklubben Laxbuggarna, Halmstad.

Det var även premiär för en helt ny klass, Rock’n’Roll Dansshow Couples, som är mer inriktad på dans än på hög akrobatik. För Sverige tävlade här David Widell och Sara Holmberg, DK Buggie, Ulricehamn, paret fick en 4:e plats i klassen.

Under dagen genomfördes även världstävlingar i Boogie Woogie. I klassen World Master Boogie Woogie Main, lyckades ett av de svenska paren, Pontus Spelmans och Lena Magnusson från L-A Danzers Dansklubb, Ludvika, ta sig till final och dansa sig till en 5:e plats. Även i världscupklassen Boogie Woogie junior var det svenskt i finalen, detta i form av Oscar Ågren och Sofia Ärleskog, Mälardalens Dansklubb, Kolbäck, och Gustav Lundberg och Evelina Takman, Dancing Team Club, Hammarö. Paret hamnade där på en 4:e respektive 5:e plats.

Arrangerande föreningen Sportdansklubben Laxbuggarna var nöjda med arrangemanget som hade fått en inramning av Colosseum. Där togaflickor och en gladiator hjälpte paren in på golvet. I caféerna serverades den internationella publiken, och den svenska, swedish fika. Bland dansare och publik hördes röster om ett bra och trevligt arrangemang.

Dans-Sverige ser nu fram emot nästa helg, 4-5 juni så Svenska Mästerskapen i latin, standard, bugg, dubbelbugg, lindy hop, boogie woogie och rock’n’roll går av stapeln i Helsingborgs Arena.

 

Källa: Svenska Danssportförbundet.