Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Grönt ljus för KRAV-märkt kött

Allt KRAV-märkt kött får grönt ljus i WWFs Köttguiden som släpps idag. Att äta mindre mängd men bättre kött är något av det viktigaste du kan göra för vår planet enligt WWF.

WWFs köttguide hjälper dig att välja rätt när du väl äter kött och den ger grönt ljus för allt KRAV-märkt kött.

– Guiden visar att för den som vill spara in på jordens resurser är det KRAV-märkt kött från Sverige som gäller. Väljer du det får du med dig hänsyn till naturen, klimatet och djurens välfärd på köpet, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV.

Det mest sålda KRAV-märkta köttet är nötkött, som ökade med cirka 30 procent under 2015 (försäljningsvärde). Det köttet kommer dels från djur på mjölkgårdar eller gårdar specialiserade på köttproduktion.

– Just nu ser vi en snabb volym-utvecklingen av KRAV-märkt fläsk och kyckling men även hönskött, som är ett riktigt klimatsmart kött, säger Johan Cejie.

En annan trend är att allt fler köttproducenter går från att vara certifierade för EUs regler för ekologisk produktion till att bli KRAV-märkta:

– Det innebär bland annat att djurskyddet stärks, men också att den biologiska mångfalden ökar och att lantbrukaren får möjlighet till viss ökad betalning. Skillnaden blir så klart ännu större för den som går från konventionell produktion till KRAV, säger Johan Cejie.

Källa: Krav