Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Romanen Ett liv utan början – Vem är jag utan mina rötter?

Foto: Ordberoende Förlag .
Foto: Ordberoende Förlag .

Romanen Ett liv utan början – Vem är jag utan mina rötter?
Lena Hansson har verkat som journalist i många år, bland annat på DN, HD, NST, SvD och Sveriges Radio. Under åtta år bodde hon i Latinamerika.

Ett liv utan början
Vem är jag utan mina rötter?

Åsa är svensk. Men ändå inte. Hennes liv började någon annanstans. Hur vet hon inte, hon har glömt sin egen historia. Hon vet inte vem hon är. Det finns bara ett sätt för Åsa att hitta sig själv. Hon måste resa tillbaka till Colombia och söka sina rötter.

Ett liv utan början är en roman om längtan till en okänd mor, om att inte veta vem man är och om modet som krävs för att ta reda på det.

Det är också en roman om kärlek och mellanförskap – den där känslan av att aldrig riktigt höra till, att ständigt få sin identitet ifrågasatt. Om rasism, fattigdom, klasskillnader och inbördeskrig. Om möjligheter och omöjligheter.

”Åsa kom till Sverige som fyraåring. Sedan dess har hon burit på ett tomrum, ett hål i själen. Hon tycker att det är adoptionens fel. Om hon får träffa sin biologiska mamma kommer kanske allt att kännas bättre, tänker hon. Hon ger sig ut på en resa som fullständigt förändrar hennes liv.”

Sagt om boken:

”Jag blev så uppslukad av historien att jag läste klart den på ett par kvällar. Det jag gillade mest var att jag kunde se alla platser framför mig, jag kunde liksom känna lukter och ljud. Det kändes verkligen som om jag var i Colombia. Jag vet inte om en person som inte känner till så mycket om ämnet eller landet kommer att förstå att det faktiskt kan vara precis såhär, men det kan det ju.” Anna Taxell, Landansvarig på Adoptionscentrum

”Efter att jag läst boken så kände jag mig glad och stärkt över att vara adopterad och veta att det är okej att ha alla dom här känslorna att man inte känner att man hör hemma någonstans och tomrummet som alltid finns där. Det är känslor jag tror att alla adopterade har någon gång under sitt liv och när dom kommer är det bra att veta att man inte är ensam. Om man inte kan prata med sina adoptivföräldrar om det, som i Åsas fall, så tror jag att denna boken kan hjälpa till.” Anna Angelborn

Lena Hansson är född i Borås, uppvuxen i Ulricehamn och bor idag i Stockholm. Hon har verkat som journalist i många år, bland annat på DN, HD, NST, SvD och Sveriges Radio. Under åtta år bodde Lena Hansson i Latinamerika och arbetar idag på biståndsorganisationen Diakonia. Hon är tidigare utgiven med Colombia: Bland kulor och kokain, som ingår i Utrikespolitiska institutets skriftserie Världspolitikens dagsfrågor. Hon har också medverkat i antologin Diplomat idag. Röster om en ny verklighet, utgiven på Atlantis förlag.

Boken kommer i slutet av augusti.

Vi ger ut böcker som berör. Tänkvärd litteratur som med humor och glädje inspirerar och ger perspektiv. Våra böcker handlar om livets skörhet, själslig utveckling och intressanta människoöden och speglar hur vi ser på oss själva och andra.

Källa: Ordberoende Förlag.