Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Final i fristående för Emma Larsson i världscupen i artistisk gymnastik

Veronica Wagner. Foto: Gymnastikförbundet.
Veronica Wagner. Foto: Gymnastikförbundet.

OS-aktuella Emma Larsson (Eskilstuna GF) är i final i fristående i World Challenge Cup i Portugal. Hon är dessutom första reserv i barrfinalen. Klubbkamraten Veronica Wagner är första reserv i bom.

I ett mycket tufft startfält är OS-klara Emma Larsson klar för final i World Challenge Cup i fristående. Hon placerade sig på en mycket fin tredje plats i fredagens kvaltävling.

Emmas poäng blev 13.750, en poäng som enbart två brasilianskor slog. Bakom sig hade Emma världsgymnaster som Vanessa Ferrari från Italien och Alexa Moreno från Mexico. Emma tävlade också i bom, tyvärr med ett fall.

Efter en bra serie igår är Emma är dessutom första reserv i lördagens barrfinal.

– Det här är ett mycket bra formbesked för Emma inför OS. Hon gör en riktigt bra prestation idag på fristående – nog hennes bästa någonsin på en internationell tävling. Att sedan komma nia i barr, som inte är hennes starkaste gren, är bra, säger Helena Andersson Melander, ansvarig för seniorlandslaget i kvinnlig artistisk gymnastik.

Veronica Wagner första reserv i bomfinalen
Veronica Wagner gjorde sitt första framträdande på ett år och även hon gjorde en mycket bra tävling. Fram till avhoppet, där det tyvärr blev ett fall, presterade hon en mycket fin serie, vilket placerade henne på en nionde plats och första reserv till bomfinal.

– Veronica gör en fantastisk bom idag. Förutom avslutningen hade hon inte ett vingel, avslutar Helena.

Tävlingsschema:

Lördag 25 juni: Finaler i hopp och barr

Söndag 26 juni: Finaler i bom och fristående

Tv-rättigheter

Host Broadcaster: RTP – Rádio Televisão Portuguesa

Contact Person: Natacha Silva

International TV Rights Distribution: IEC

Källa: Gymnastikförbundet.