Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Takida och Little Jinder visade hög klass och stil på Sommarkrysset!!

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.
Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.

I kvällens Sommarkryss med Gry Forsell var det skön mix av artister som vanligt. Takida visade upp sin nya lite snällare poprock, men det räckte för visa de är bäst i klassen. Little Jinder är ju redan en riktig popstjärna. Viktor & Samir gjorde lite bättre från sig än förväntat med kul dansshow, Elisa Lindström och Movits! levererade inte riktigt ikväll och får bara godkänt.

Dags för ett nytt hett Sommarkryss med Gry Forsell som programledare. Kvällens artister känns fantastiskt bra, vad tycks om Samir & Viktor, Little Jinder, Takida, Elisa Lindström och Movits!

Samir & Viktor är först ut och har med sig en lustig ny pophit – vi fick feeling . Coola dansare som höjer showen rätt rejält.
Det är lite annorlunda men bekanta rörelser på nåt sätt. Tänkte lite på koreanska Gangnam Style. Men det var inget negativt utan tvärtom. Ser ut att kunna bli en populär grej på dansgolven.

Elisa och gjorde en fin version av Abbas klassiska hit Fernando på svenska. Hon har tyvärr inte nån speciell scenshow utan bara står där på en plats hela låten. Många brukar ju inte gilla att röra sig eller dansa på scenen , men det blir ju lite tråkigt för publiken. Ser nog bättre ut i tv.

Gry kollade läget med Samir & Viktor som har återkommande utmaningar de ska utföra i Semester mästarna. De hade problem förra veckan med att fixa 2 korvar med bröd grejen. Blåsten hjälpte dem inte heller.

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.

Takida spelar en ny lite annorlunda låt från senaste albumet A perfect World med blandning mellan pop och rock.  Don’t wait up känns verkligen lite mer popinfluenser. Bandets rörelse på scenen är tyvärr inte nåt att skryta med. De står mest stilla på sina platser. Gitarristerna främst höger vänster sida och basisten och sångaren och keyboardisten strax bakom trummisen.

Takida gjorde sen även deras första singel från senaste albumet – Better som vi ju känner igen mer. De rockar på här lite mer som vi är van att höra dem. De borde fixa lite häftigare rörelse på scen, mer rocknroll känsla liksom. De låter ju fortfarande bra iallafall.

Movits! har slängt upp en grupp kostym klädda dansare på en egen extra scen. Svängigt och udda fågel som vi hoppas kommer tillbaks med nån gammal hit. Deras stil är ju jätte speciell och lite unika i Sverige med denna mix av jazzrytmer och blås, med rapp på svenska.

Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.

Little Jinder körde en låt om kärlek eller nåt helt annat, det är på riktigt, ofta personligt. Scenkläderna är coola till och med. Vi gillade hennes stil och lugn på scenen, verkar inte stressa utan helt inne i musiken. Det är en lite softad poplåt med hennes personliga texter som gör det lilla extra. Kommer nog höras hemma hos många tjejer i sommar.
Hon rör sig över scenen och utnyttjar utrymmet på ett bra sätt. Vi gillar.

De nya uppdraget för Semester mästarna var att sätta upp parasoll, solstolar och skåla med lite champagne. Men denna gång vinner faktiskt Samir och Viktor. Tjejerna ger till slut upp. Grattis Samir o Viktor som tog sina första poäng!

Elisa kommer tillbaks med en lite snabbare dansbandslåt, Casanova?. Hon känns verkligen hemma i denna genre som passar henne som handsken. Vi känner igen henne och fattar varför hon vunnit dansbandskampen. Vet inte vad som är bäst nya eller gamla stilen.

Samir och Viktor avslutar kvällen med sin stora hit – Vi ska bada nakna. Alla andra artister kommer ut och hälsar på publiken som sjunger med i refrängen!

Vi tackar för ett härligt program och hoppas det blir lika bra nästa vecka .