Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Prides schlagerkväll

Anna Book. Foto: Patrik Laijrondotter / pp-press /.
Anna Book. Foto: Patrik Laijrondotter / pp-press .

På Prides schlagerkväll var det som vanligt väldigt många olika artister, både nya stjärnor och gamla.

I går kväll var det dags för Prides schlagerkväll, med mycket nostalgi som vanligt. Nostalgi här betyder artister som vi glömt bort men som nu dras fram i ljuset igen och vi tycker att det är kul att se och höra dem igen. Sedan återvänder de till glömskan. Ett par bra exempel på det i går kväll var Baccarat och Lili & Susi. Men det var dåligt med artister från årets Mello, både det svenska och det internationella. Varken Frans eller Jamala fick vi se. Men vi fick iallafall se Oscar Zia från årets tävling. Och vi fick se ett par riktiga veteraner från Mellot 1977. Kommer ni ihåg gruppen Forbes som hade en låt om Beatles?

I början av showen fick vi se en veteran som nyligen firade 30 år som artist. Anna Book hade ju tänkt fira 30års-jubileet med ett deltagande i Melodifestivalen men blev diskad och fick vara med som mellanakt. Jill Johnsson är ju alltid aktuell. Artisten Erik Linder hedrade Ted Gärdestad, som skulle fyllt 60 i år, med ett medley. Ted själv kan ju inte vara med men hans bror Kenneth dök upp i stället och pratade lite om honom. Det var Kenneth som skrev texten till alla hans 100 låtar. Han berättade att varje gång han frågade Ted vad en låt skulle handla om så fick han svaret ”Kärlek”. Det skulle vara lättsjunget med mycket vokaler och inga fula eller hårda ord. Ibland fick han göra om en text för att den inte alls var som Ted tänkt sig. Efter det sjöng Erik Linder Teds låt ”Satellit”.

Lill-Babs underhåller på Schlagerkvällen i Pridepark. Foto: Patrik Laijrondotter. / pp-press.
Lill-Babs underhåller på Schlagerkvällen i Pridepark. Foto: Patrik Laijrondotter / pp-press.

Efter att vi fått höra Satellit var det dags för en riktig veteran som aldrig varit bortglömd, nämligen Lill-Babs. Hon hade även med sig Babsan på scen som en side-kick. Hon presenterades av kvällens konferencier som en svensk folkparksversion av Eminem. Vad han nu kunde ha menat med det. Lill-Babs sjöng klassikern ”Leva livet” två gånger och Petters låt ”Så klart” som hon sjöng i det allra första ”Så mycket bättre”. Hon och Babsan framförde ”En tuff brud i lyxförpackning” tillsammans. Som sista nummer innan en 90 (!) minuters paus, efter att föreställningen hållit på en timme, sjöng Babsan själv sin låt ”Ge mig en spanjor” som hon var med i Melodifestivalen med 2011.

Efter pausen fick vi bland annat höra ett medley av Behrang Miri, Shirley Clamp och Babsan och Behrang Miri framförde sin Jalla dansa sawa. Förutom de tidigare nämnda mello-artisterna fick vi också se The Moniker som i Mellot 2011 hade stor framgång med ”Oh my God”.

Publiken sjunger med och dansar mer än gärna nu efter några glas. Det kommer flera stjärnor och Shirley Clamp visar också vilken fantastisk sångerska hon är. Ryska stjärnan Sergej Lazarev sjöng både en ny låt och sitt eurovision bidrag – Your the only one. Ganska bra drag emellanåt. Baccarat fick äran att avsluta med sin klassiska eurovision låt Can you Booggie samtidigt som alla artister kom in och sjöng med och vinkade till den glada publiken.