Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Santosh Berggren svartflaggades i finalen i Rallycross-SM i Strängnäs

rally
Arkivbild. Foto: Wikimedia

Falköpingsföraren Santosh Berggren fanns på plats i Strängnäs när den tredje av årets sex deltävlingar gick av stapeln i Rallycross-SM. Santosh lyckades även den här gången kvalificera sig till final men hade otur och drog på sig en svartflagg och slutade därmed sexa. 

Eftermiddagen inledde Santosh med en fjärde plats i första omgången. När den andra omgången drog igång bjöds det på ett regnväder som liknade rysk roulette och Santosh drog kortaste strået med sitt heat och fick nöja sig med en tionde plats.
– Men det är sånt som händer och som man får räkna med i rallycross, säger Santosh.

Regnet tilltog och blev för en stund ihållande. Arrangören fick stoppa upp tävlingen i drygt en halvtimme för att försöka få bort de värsta sjöarna som bildats på banan. Det gjorde att det blev jämnare förhållanden och Santosh kammade hem sin första heatseger i Supercar Lites-bilen, vilket gav honom tredje plats i den tredje och avgörande omgången.

Santosh slutade femma i grundomgången och kvalade in som tredje bil i den första semifinalen. Efter en rejäl fight lyckades han ta sig till final där han låg på tredje plats när han dessvärre var ihop med en annan förare, vilket resulterade i en svartflagg.
– Bilen framför mig körde i sin tur på föraren framför honom och det tog tvärstopp för dem. Jag hann inte med och var totalt chanslös och brakade in i Sondre Evjen. Det var verkligen inte meningen, utan var så fruktansvärt halt att jag var totalt chanslös, säger Santosh besviket efter att ha uteslutits.

Santosh slutar på en sjätteplats och ligger efter Strängnäs delad femma i SM i sin debutsäsong i Supercar Lites-klassen. Sammantaget är han ändå nöjd med helgen och ser det som ett steg framåt.
–  Jag trivdes verkligen på banan i Strängnäs, har höjt upp tempot och fått till en mycket mer fart i bilen nu. Så bortsett från svartflaggen har det varit en kul dag, avslutar han.

Tobias Brink vinner tävlingen i SM-klassen Supercar Lites, före Simon Olofsson och Thomas Bryntesson blir trea.

Nästa tävling är 3 september när Rallycross-SM kör tillsammans med STCC på Solvalla.

Resultat Strängnäs
1. Tobias Brink 30 p
2. Simon Olofsson 26 p
3. Thomas Bryntesson 23 p
4. Sondre Evjen 19 p
5. Jonathan Walfridsson 15 p
6. Santosh Berggren 16 p
7. Thomas Holmen 15 p
8. Joachim Hvaal 12 p
9. Martins Lapins 10 p
10. William Nilsson 9 p
11. Alexander Westlund 9 p

Källa: maria@motorsportivarmland.nu