Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Det gör kommunen efter fredagsnattens händelse i Fröslunda

Natten mot fredag attackerades polisen av stenkastare i Fröslunda. Eskilstuna kommun fortsätter sina olika arrangemang och insatser i området liksom det långsiktiga arbetet för att utveckla tryggheten i Fröslunda.

Under sommaren har Eskilstuna kommun och Ung fritid arrangerat allt från sommartorg och loppisar till fotbollskvällar och dans i Fröslunda. De många aktiviter som avlöst varandra har varit uppskattade av de boende och de som arbetar i området då de just efterfrågat fler arrangemang i sin stadsdel.

Att det har genomförts olika aktiviteter i Fröslunda har bidragit till att sommaren varit relativt lugn. Under natten till fredag attackerades dock polisen av stenkastande ungdomar. En händelse som naturligtvis påverkar Eskilstuna kommun.
– Vi har en långsiktig plan för våra olika stadsdelar som vi förhåller oss till. Vi kan aldrig acceptera sådana här händelser som påverkar våra samhällsfunktioner och vi måste fortsätta jobba för att Eskilstuna ska vara en trygg plats för alla, säger Mehmed Hasanbegovic, chef på socialförvaltningen på Eskilstuna kommun. Han fortsätter:
– Vi har verkligen haft en bra sommar och då är det tråkigt att ett fåtal äldre ungdomar, som har svårt att hitta sin plats i samhället, sätter en stämpel på en hel stadsdel.

Med anledning av det inträffade följer kommunen noga den fortsatta utvecklingen och samarbetar med polisen och kriminalvården. Kommunen agerar bland annat genom att socialtjänsten och våra fältarbetare tar kontakt och för dialog på individnivå. Dessutom ser kommunen över säkerhetsfrågor för personal och medborgare samt undersöker om det går att utöka det mobila teamet.

Samtidigt fortsätter det arbete som pågått under hela sommaren i Fröslunda. Under fredagskvällen arrangeras utomhusbio på torget och det finns planer på en ny fotbollskväll under helgen.

Källa: Eskilstuna kommun.