Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Karolina Skog medverkar i Världsvattenveckan

Miljöminister Karolina Skog medverkar i Världsvattenveckan, som pågår 28 augusti–2 september i Stockholm. I fokus står smarta lösningar på vattenområdet, både vad gäller städers motståndkraft mot klimatförändringarna och hållbar konsumtion och produktion.

– I Sverige tar vi för givet att vi har oändlig tillgång till rent dricksvatten. Så är det inte och vi har mycket att lära av de länder som arbetat länge med frågan, säger miljöminister Karolina Skog.

På torsdag deltar Karolina Skog tillsammans med FNs biträdande generalsekreterare Jan Eliasson, flera ministrar och experter i ett informellt lunchsamtal om vattenfrågornas betydelse för genomförandet av klimatavtalet och de globala hållbarhetsmålen. Under fredagen hålls Världsvattenveckans avslutande plenar, där Karolina Skog ska tala om vatteninnovationer för hållbar konsumtion och produktion.

– Tillgången till rent vatten är avgörande för världens framtid och utveckling. Världsvattenveckan samlar ledande politiker och forskare på området för att diskutera gemensamma utmaninger och lösningar. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan flytta fram positionerna och göra verklighet av FN:s hållbarhetsmål för vatten, säger miljöminister Karolina Skog.

Källa: Miljö- och energidepartementet.