Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Scan återkallar Flodins kycklingkorv efter felmärkning 090916 innehåller allergenerna laktos och mjölkprotein

feta_kylingkor
Flodins kycklingkorv grekiska oliver och fetaost artikelnummer 948146 Tillverkningsdatum: 09092016 med bäst före datum 04102016. Bild: HK Scan.

Vi har blivit uppmärksammade på en felmärkning av Flodins kycklingkorv med grekiska oliver och fetaost med tillverkningsdatum 09.09.2016 och bäst före datum 04.10.2016. Kycklingkorv med grekiska oliver och fetaost innehåller allergenerna laktos och mjölkprotein vilket alltså inte framgår av ingrediensförteckningen.

Förpackningen är dock tydligt märkt med ”feta cheese” på framsidan. Vi har på förpackningens underetikett angivit fel ingrediensförteckning och EAN-kod och väljer därför att kalla tillbaka samtliga produkter.

Kycklingkorv med grekiska oliver och fetaost innehåller allergenerna laktos och mjölkprotein vilket alltså inte framgår av ingrediensförteckningen. Underetikett som använts felaktigt på Chicken oliver & fetaost,  tillhör Chicken habanero & jalapeno.

Vi uppmanar konsumenter med allergi att lämna tillbaka aktuella produkter enligt normala rutiner till butiken eller genom att kontakta HKScans konsumentkontakt eller e-post matforum@hkscan.com

Källa: HK Scan.