Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skördetider är äppeltider. Ny äppelcider från Briska med smak av Elstar-äpplen.

spendrup

Nu lanseras Briska äppelcider – en fyllig cider med smak av Elstar-äpplen och extra tillsatt must. Det är en cider med ofiltrerad must som ger lite extra attityd och som passar utmärkt till mat. Njut den väl kyld. Briska äppelcider finns på Systembolagets beställningssortiment från den 1 oktober.

För att inspirera hemmakockar inför höstens fester har Årets Kock, i samarbete med Spendrups, exklusivt tagit fram recept på svenska smårätter med Briska äppelcider som utgångspunkt. Smakerna från matjessill, sotad lax, och kantareller tillsammans med den ofiltrerade äppelcidern är en perfect match.

Briska görs alltid av ett friskt, fruktigt och balanserat äpplevin. Tillsammans med en balanserad sötma och hög juicehalt ger det Briskas alldeles egna smakprofil. Den adderade musten, pressad från färska äpplen, är ofiltrerad och ger Briska äppelcider den fina äppelsmaken. Det är en elegant, krispig och fyllig cider.

  • Briska äppelcider är en cider med karaktär och där vi adderat äppelmust från färskpressade äpplen som ger en frisk, ofiltrerad och mustig cider. Med stor omsorg och tanke har vi fått fram en cider, varsamt kolsyrat, som passar utmärkt till fördrink med lite svenska smårätter som tar fram den fina äpplesmaken, säger Anna Lidström, marknadschef för cider inom Spendrups.

Briska äppelcider finns i Systembolagets beställningssortiment med start den 1 oktober.  ./.

 

Fakta Elstar äpplen

Elstar-äpplet är en korsning mellan Ingrid-Marie och Golden Delicious. Fruktköttet är vitt, krispigt, aromatiskt och saftning och lite sötsurt. Det är ett uppskattat dessertäpple som är gott att äta som det är men kan också användas till äppelmos och matlagning. Elstar skördas i september och lagras tills den får den goda smaken efter några månader.

 

Om Briska

Briska är ett Spendrups-varumärke som skapades på Kiviks Musteri i ett nära samarbete mellan Spendrups Bryggeri och Kiviks Musteri. Kiviks kunskap och expertis gör att Briska cider får sin angenäma smak och karaktär. Briska cider är en halvsöt, naturligt fruktig och uppfriskande dryck som finns i flera smaker.

Källa: Spendrup