Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rekordintresse för Harry Potter och Det fördömda barnet

Den 13 oktober 2016 släpps ”Harry Potter och Det fördömda barnet” på svenska av Rabén & Sjögren, som sedan 1 juli i år ägs av Storytel. Intresset för boken är stort och svenska återförsäljare har lagt förhandsbeställningar på 80 000 exemplar. Det är ett rekordintresse för en barnbok.

– Vi har inte varit med om så stora förhandsordrar sedan vi gav ut Harry Potter och dödsrelikerna 2007, säger Jenni Blom försäljningschef på Rabén & Sjögren.

Boken är den tryckta manusboken som hade premiär som pjäs i London i somras. Och är en ny originalberättelse av J.K. Rowling, Jack Thorne och John Tiffany, samt en ny pjäs av Jack Thorne.

– Vi är väldigt glada och stolta över att få ge ut den åttonde boken om Harry Potter. Det är många som väntat länge på att få läsa mer om världens mest berömda trollkarl, säger Cecilia Knutsson, Harry Potters förläggare på Rabén & Sjögren.

Om Storytel

Storytel-koncernen består av två delar, Streaming och Print. Inom affärsområdet Streaming erbjuds en abonnemangstjänst för ljudböcker och e-böcker under varumärket Storytel, i dagsläget i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Holland och Polen samt Mofibo i Danmark och Sverige. I affärsområdet Streaming ingår även Storytels ljudboksutgivning som bedrivs i ljudboksförlagen Storyside (Sverige) och Rubinstein Audio (Holland). Inom affärsområdet Print finns bokförlagen Norstedts & Massolit (vuxen), Rabén & Sjögren & B. Wahlströms (barn & ungdom) samt Norstedts Kartor.

Källa: Massolit Media AB.