Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Återvinningsstation flyttas vid köpcentrum

Källa: Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).
Källa: Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

Återvinningsstationen vid Överby Köpcentrum i Trollhättan flyttas den 30 september inom området till en ny placering vid ICA i riktning mot kolonilotterna i samarbete med markägaren. Under flyttningsarbetet kommer man inte kunna lämna förpackningar och tidningar till återvinning vid stationen.

– Under fredagen när flyttning av behållarna pågår hänvisar vi alla återvinnare till andra stationer närmast i området, säger Ulla Krohn, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI). – I samarbete med kommunen hoppas vi nu att den nya placeringen ska mottas positivt och ber om överseende för den olägenhet flytten kan orsaka. Det är ju i själva verket konsumenterna som startar återvinningen av förpackningar och tidningar när de sorterar dem i hemmet för att sedan lämna dem till återvinning.

På FTI:s hemsida kan man snabbt hitta den återvinningsstation som ligger närmast från där man befinner sig och se uppgifter om när den töms och städas, www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation. Genom att lägga in en genväg på skärmen i mobiltelefonen kan man snabbt komma till just den websida på en hemsida, som man ofta använder.

Återvinningsstationer ger närboende hushåll möjlighet bidra till att öka återvinningen genom att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar, produkter, glas och tidningar.

För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägarens miljö- eller grovsoprum, till information på kommunens hemsida eller till annan tillgänglig återvinningsanläggning för att motverka nedskräpning. FTI arbetar för att alla återvinningsstationer ska vara trygga platser att gå till, till förmån för invånare i de områden där de är placerade.

Företag och andra verksamheter hittar var de gratis lämnar sina verksamhetsförpackningar på FTI:s hemsida.

Källa: Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).