Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Paviljonger kan ersätta stängda lokaler på Getingeskolan

Vid ett extra sammanträde beslutade barn- och ungdomsnämnden i dag att beställa paviljonger som planeras att ersätta de stängda lokalerna på Getingeskolan.

I fredags beslutade barn- och ungdomsnämndens ordförande Tove Bergman (MP) om att stänga de delar av Getingeskolan där högstadieeleverna går och att evakuera eleverna. Beslutet togs efter att nämnden fått överta arbetsmiljöansvaret för årskurs 6-9.

På onsdagen träffades politikerna i barn- och ungdomsnämnden på ett extrainsatt sammanträde för att diskutera den uppkomna situationen och ta ställning till vilka omedelbara åtgärder som nämnden behöver fatta beslut om.

– Vi har i dag fattat beslut om att beställa paviljonger som ska vara på plats senast den 1 juni nästa år. Paviljongerna är tänkta att användas som ersättningslokaler till de elever som nu har evakuerats, säger Tove Bergman (MP).

Var paviljongerna ska placeras är en fråga som barn- och ungdomsförvaltningen får i uppdrag att samverka med samhällsbyggnadskontoret om. Förvaltningen får också i uppdrag att ta fram ett lokalprogram för paviljonger för årskurs 6-9. Ett lokalprogram specificerar verksamhetens behov så att beställningen kan göras.

Källa: halmstad.