Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Miljöministern fick veta mer om framtidens hållbara transporter

MIljöminister Karolina Skog besöker Trivector för att lära mer om framtidens hållbara transporter. Foto: Trivector.
MIljöminister Karolina Skog besöker Trivector för att lära mer om framtidens hållbara transporter. Foto: Trivector.

Miljöminister Karolina Skog besökte torsdagen den 20 oktober forsknings- och konsultföretaget Trivector i Lund. Syftet med besöket var att diskutera aktuella utmaningar inom miljö, stadsutveckling och trafik samt att miljöministern skulle få lära mer om några intressanta forsknings- och innovationsprojekt inom miljö och trafik.

SHIFT, Trivectors kommunrankning av vilka svenska städer som är bäst på hållbara transporter. Kommunrankningen bygger på en metod med 25 indikatorer framtagen i forskningsprojektet Ecomobility SHIFT.
EC2B – Trivectors koncept för transport som tjänst. EC2B bygger på en koppling till bostaden så att du istället för att betala boendeparkering får tillgång till tjänster som bilpool, kollektivtrafik, lånecykel, lastcykel och hemleverans av varor.
Pendela ­ ett nytt koncept för att få fler att pendla med el-cykel med riktad information till arbetsplatser, med argument som hälsa, tid, ekonomi, miljö etc, samt möjlighet för pendlare att prova el-cykel under en period. Därefter ska det finnas möjlighet att köpa en egen elcykel till rabatterat pris.
TravelVU. För att kunna bygga det hållbara transportsystemet behövs bra data om hur vi reser. Sedan två år tillbaka utvecklar Trivector ett app-baserat system för att göra resvaneundersökningar, och samla in data om trafiken. Appen listar själv ut vilket färdmedel du reser med.

– Vi är mycket nöjda med Karolina Skogs besök. Det blev bra diskussioner om policyfrågor och stadsutveckling, säger Christer Ljungberg, vd Trivector.

Trivector består av tre delföretag med var sitt verksamhetsområde och ett nära samarbete:

Trivector Traffic, Trafik, transport & miljö

Trivector System, IT-system för kollektivtrafik

Trivector LogiQ, Verksamhetsutveckling

Källa: Trivectorbolagen.