Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fri entré på alla Dunkers utställningar på torsdag

dunkers_kulturhus_entre
Dunkers kulturhus. Foto: Wikimedia

Under hela torsdagen, 27 oktober mellan klockan 10 och 20.30, blir det fri entré på samtliga utställningar på Dunkers kulturhus. Vilket rimmar väldigt bra med tanke på att det på kvällen är ”Samtal på Dunkers” med kultur-och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Det är det enda inslag som kostar en slant att besöka denna dag.

-Vi är väldigt glada och stolta att Sveriges kultur-och demokratiminister tackat ja till att komma till Dunkers kulturhus för att medverka arrangemanget ”Samtal på Dunkers”. Därför vill vi samtidigt bjuda våra besökare på en hel dag med fri entré och förlängt öppethållande i samband med detta besök. Vi hoppas att många tar chansen och besöker vår verksamhet under torsdagen. säger Dunkers tillförordnade chefer Jan Galvén och Mattias Orre.

Utställningarna som kan besökas utan att det kostar en endaste spänn är Rekursivt avstånd, På Gränsen, Sorry att jag finns och Pettson & Co). Vidare kommer RumEtt, Gerdas och Kulturoteket att hålla extra öppet fram till klockan 20.30 för alla besökare – oavsett om man går på samtalet eller ej.

Bistron kommer att hålla extra öppet fram till att Samtal på Dunkers startar klockan 18.30.

Om samtal på Dunkers – Alice Bah Kuhnke
Alice Bah Kuhnke tillträdde i oktober 2014 som Kultur-och demokratiminister i Sveriges regering. Som statsråd på Kulturdepartementet ansvarar hon för frågor som rör kultur, medier, demokrati, mänskliga rättigheter nationellt, de nationella minoriteterna och det samiska folkets språk och kultur. Samtalsledare är Mikael Olsson Al Safandi.
Kostnad: 50 kronor
Samtliga samtal sker i Konsertsalen på Dunkers kulturhus.

Samtal på Dunkers är ett samarrangemang mellan Dunkers kulturhus och Förlaget NordJem i samarbete med Föreningen Norden, Killbergs Bokhandel och ABF.

 

Källa: Helsingborg.