Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Patrik Kittel presenterar fler stjärnor till Top Star Dressage Finals

Cathrine Dufour och Cassidy, tia på OS i somras. Foto: Roland Thunholm.
Cathrine Dufour och Cassidy, tia på OS i somras. Foto: Roland Thunholm.

Sju världsstjärnor är redan klara för Sweden International Horse Show. Nu presenterar Patrik Kittel ytterligare två toppnamn.
– Båda två är väldigt talangfulla och representerar den nya tidens dressyrryttare, säger Patrik Kittel stolt.

Patrik Kittel har nu nästan fyllt startfältet i den nya tävlingen Top Stars Dressage Final i Friends Arena.

De två senaste namnen är två unga, talangfulla och framgångsrika ryttare.
– Jag är otroligt stolt över det här startfältet. Jag har jobbar hårt för att få hit världens bästa. Den svenska publiken kommer att få se en tävling i nivå med en OS-final, säger Patrik Kittel

De två senast inbjudna, Cathrine Dufour och Diederik van Silfhout, är två unga superstjärnor på dressyrhimlen.
– Det känns väldigt viktigt för mig att publiken får se den här nya generation av dressyrstjärnor. Båda är enormt hårt arbetande och uppåtsträvande ryttare, säger Kittel.

Den tionde och sista ryttaren håller Kittel för sig själv ett tag till.
– Nu när nio av tio ryttare är klara har vi en tävling med ett startfält som du nästan bara kan se på ett OS. Men den sista ryttaren släpper jag nära inpå tävlingen. Den är min hemlighet än så länge, säger Patrik Kittel som är ansvarig för inbjudningarna.

Danska Cathrine Dufour har slagit igenom stort i dressyrvärlden. Hon tog bland annat guld på EM för young riders både 2012 och 2013 där hon samtidigt slog världsrekordet i klassen, och var tia på OS i Rio i år. Kittel beskriver henne som en ambitiös ryttare som har framtiden framför sig. En spännande ryttare att få se på tävlingsbanan.
– Cathrine har gjort en imponerande resa från EM-guld för young riders till OS i Rio nu senast. Och hon sitter på en fantastisk häst, Cassidy, som hon själv har tagit upp till Grand Prix-nivå och hela vägen till OS, säger Kittel.

Det har varit viktigt för Patrik Kittel att få med den nya generationen världsstjärnor till tävlingen i Stockholm.

Diederik van Silfhout är holländsk mästare och han var en del av det holländska OS-laget i Rio de Janeiro i somras. Van Silfhout är en ryttare som tagit sig upp i den verkliga världstoppen, trots sin unga ålder.
– Han är en ung lovande kille och han tar också med sig en väldigt häftig och fin häst i Arlando, säger Kittel.

På frågan om vem som har störst chans att ta hem segern och Volkswagenbilen svarar Kittel:
– Det är helt öppet. Den här tävlingen har inga fyllnadsryttare. Vem som helst kan vinna, det kommer ett bli en stenhård och väldigt sevärd tävling. Jag önskar faktiskt lite att man kunde sitta på läktaren själv, skrattar Patrik Kittel, som vi förstås håller tummarna lite extra mycket för. Han har ju inte gjort det lätt för sig.

Sweden International Horse Show 24-27 november 2016.

Källa: Sweden International Horse Show.