Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

London ny höstlovsfavorit – går förbi Gran Canaria i toppen

Årets skräll på tio i topplistan över höstlovets mest bokade resmål står London för.  Tack vare en ökning av bokningarna med 34 procent passerar staden fjolårsettan Gran Canaria.  Spanien är det land som lockar flest höstlovsresenärer och årets raket är Malaga, dit bokningarna ökar med 51 procent.   Det visar färsk statistik från Ticket Privatresor. 

Nästa vecka börjar höstlovet och det är ovanligt stort tryck på bokningarna. Såväl bokningarna till sol- och badresmål som till storstäder ökar.  Allra mest bokat är London, som nått nya höjder tack vare pundets nedgång.

–    London är en riktig höstlovsfavorit. Här finns mycket att göra för alla åldrar, allt från sevärdheter till musikaler, shopping, museer och restauranger – och det är billigare än tidigare tack vare pundets fall, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationschef på Ticket Privatresor.

London är inte den enda storstad som ökar på höstlovet.  Bokningarna till New York har också ökat starkt (+ 28 procent).   Andra städer som är populära under höstlovet är Barcelona, Rom och Prag.

–     Storstäderna ökar mest i popularitet detta höstlov. Att ta en långweekend i en storstad är ett bra alternativ när semesterdagarna tryter och föräldrar ändå vill ge barnen ett roligt höstlov, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Spanien är dock den stora vinnaren.  Gran Canaria, dit bokningarna ökar med 7 procent, är det näst mest bokade resmålet.  Andra spanska resmål som ökar starkt är Alicante (plats 13) och Mallorca (plats 14).  Men den största raketen på höstlovet är ändå Malaga, dit bokningarna ökar med 51 procent jämfört med i fjol.

–     Det finns fortfarande resor kvar på höstlovet. Tipset är att gå mot strömmen och den som är ute i sista minuten måste vara lite extra flexibel med till exempel med val av resmål, hotell och avresedagar, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Hit reser svenskarna på höstlovet

  1.       London (2)
2.       Gran Canaria (1)
3.       New York (5)
4.       Malaga (10)
5.       Barcelona (8)
6.       Teneriffa (6)
7.       Berlin (4)
8.       Dubai (9)
9.       Rom (ny)
10.    Prag(ny)

Källa: Ticket, avresa under höstlovet, bokat t o m 17 oktober, avresa under höstlovet.

Hit reser svenskarna på höstlovet, populäraste storstäderna
1.       London (1)
2.       New York (3)
3.       Barcelona (5)
4.       Berlin (2)
5.       Rom (6)
6.       Prag (8)
7.       Lissabon (7)
8.       Amsterdam (9)
9.       Paris (4)
10.    Nice (ny)

Källa: Ticket, avresa under höstlovet, bokat t o m 17 oktober, avresa under höstlovet.

Hit reser svenskarna på höstlovet, land

  1.       Spanien (1)
2.       Storbritannien (2)
3.       USA              (3)
4.       Italien (7)
5.       Tyskland (4)
6.       Förenade Arabemiraten (8)
7.       Grekland (10)
8.       Frankrike (6)
9.       Portugal (9)
10.    Tjeckien (ny)

Källa: Ticket, avresa under höstlovet, bokat t o m 17 oktober, avresa under höstlovet.