Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Glada Hudik-teatern till Scandinavium med Trollkarlen från Oz

FOTO: Per Trané.
FOTO: Per Trané.

Den 8 maj kommer Glada Hudik-teatern till Scandinavium med sin kritikerrosade föreställning Trollkarlen från Oz. Musikalen har setts av över 100 000 personer och även belönats med en grammis för sin specialskrivna musik.

Lotta Nibell, vd på Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag Got Event:

– Glada Hudiks Trollkarlen från Oz är en fantastiskt sevärd musikal. Med teaterns strålande ensamble och specialskrivna musik så kommer Scandinavium bli till en magisk mötesplats för alla!

Parallellt med föreställningen i Göteborg genomförs projektet ”Barn föds inte med fördomar” som vänder sig till elever i årskurs 4 till 6 där syftet är att ge barn i Göteborg sunda värderingar genom att acceptera och uppskatta olikheter.

– Vi är övertygade om att det bästa verktyget för integration är ”människors möte över gränserna”. Därför vill vi att barn på ett naturligt sätt får möta olikheter. Det blir möten där alla lär sig något nytt. Raserar vi fördomar på ett område, faller de lättare även på andra områden. Målet är inte att förändra världen, utan sin klass, säger Glada Hudiks-teaterns verksamhetsledare Pär Johansson.

Biljetterna släpps den 5 december.

Glada Hudik-teatern är tillbaka i Göteborg för att bekämpa fördomar

Den kritikerrosade föreställningen Trollkarlen från Oz har setts av över 100 000 personer och belönats med en grammis för den specialskrivna musiken. Den 8 maj återvänder Glada Hudik-teatern till Göteborg för att ge fler göteborgare chansen att se föreställningen. Parallellt med turnén genomförs projektet ”Barn föds inte med fördomar” som vänder sig till elever i åk 4-6 med syfte att ge barn i Göteborg sunda värderingar genom att acceptera och uppskatta olikheter.

Under maj 2017 ger Glada Hudik-teatern sig ut på en ny turné med succéföreställningen Trollkarlen från Oz. Nypremiären sker i Hudiksvall och fortsätter sedan till fem orter runt om i Sverige. Den 8 maj spelar man på Scandinavium i Göteborg.

Integrationsprojekt i samband med turnén

Parallellt med turnén genomförs projektet ”Barn föds inte med fördomar” som vänder sig till elever i åk 4-6 med syfte att ge barn i Göteborg sunda värderingar genom att acceptera och uppskatta olikheter. Eleverna som arbetar med projektet bjuds in att se föreställningen Trollkarlen från Oz.

– Vi är övertygade om att det bästa verktyget för integration är ”människors möte över gränserna”. Därför vill vi att barn på ett naturligt sätt får möta olikheter. Det blir möten där alla lär sig något nytt. Raserar vi fördomar på ett område, faller de lättare även på andra områden. Målet är inte att förändra världen, utan sin klass, säger verksamhetsledare Pär Johansson.

Projektet ”Barn föds inte med fördomar” känns just nu viktigare än någonsin. Det är en manifestation för ett Sverige där alla är lika mycket värda och där allas förmågor tas tillvara på bästa sätt. Projektet har med stor framgång använts i svenska skolor och har redan nått över 30 000 elever.

Om Trollkarlen från Oz på Glada Hudik-teaterns vis:

I den fria nytolkningen av L. Frank Baums Trollkarlen från Oz är allt upp och ner. Med en stor dos humor och allvarsam botten möter vi en trollkarl som bygger murar runt sig själv av rädsla för att möta omvärlden – en värld fylld av homosexuella plåtgubbar utan hjärtan, dansanta lejon som lider av scenskräck och rockande fågelskrämmor utan hjärnor. Dit anländer också Alice, som bara har vänner på Facebook, Dorothy som vill kunna sjunga vackert för att göra andra stolta och hunden Toto som spelat in fler Die Hard-filmer än självaste Bruce Willis.

I Glada Hudik-teaterns storslagna musikal är landet Oz en flykt från smärtsamma minnen, men också en möjlighet till förändring. Det handlar om att våga göra upp med sina egna fördomar. Att våga möta sig själv. Att våga känna att man duger – att våga vara människa.

Den grammisbelönade musiken till föreställningen är specialskriven av Salem Al Fakir och Pontus de Wolfe.

Biljetterna släpps den 5 december. Mer info: gladahudikteatern.se

Glada Hudik-teatern är en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida. Teatern har rönt stora framgångar med föreställningen Elvis, långfilmen Hur många lingon finns det i världen? och reklamprofilen ICA-Jerry.

 

Källa: Got Event.