Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kraftfull Shiraz nyhet på systemet

Sedan första december finns Fox Creek Shiraz 2015 på Systembolaget. Det är ett fylligt och smakrikt vin med inslag av både blåbär, choklad och vanilj. Färgen är mörkt röd, så mörk så att den skiftar i lila. Priset ligger på 99 kronor, vilket inte är något överpris. Det är ett riktigt bra vin. Vinet passar utmärkt till kraftiga och kryddiga maträtter.

Fox Creek är en australiensisk  vinproducent från McLaren Vale i södra Australien, strax söder om Adelaide. Deras vin Red Baron finns på Systembolaget sedan 2009. McLaren Vale är en berömd vinregion inte bara i Australien utan även internationellt, främst berömd för sina Shiraz-viner. Det är dessutom en av de äldsta vinregionerna i Australien. Här har odlats druvor sedan början på 1800-talet. Här slog sig paret Jim och Helen Watts sig ner i början av 80-talet, drivna av sin passion för vin och med ambitionen att göra det bästa vinet i McLaren Vale. Så blev det.

Druvan Shiraz är samma som Syrah. Den kallas för Shiraz i Australien, Chile och Syd-Afrika. Den är populär för sin kraftiga och angenäma smak.

Art.nr. 2017