Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Idrottsgalan 2017 glimrade av guld och sköna stjärnor

Peder Fredricsson årets Jerring pris vinnare. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.

Det var som vanligt stor fest när våra idrottshjältar firades under Idrottsgalan på Globen.Det var många som hade Sarah Sjöström och Henrik Stensson som förhandsfavoriter vinna Jerringpriset.Nu blev det inte så utan ryttaren Peder Fredriksson fick äran att vinna Jerringpriset lite överraskande kanske . Han vart lite tagen själv när han tog emot hyllningarna från publiken. Hans år har ju varit väldigt lyckosamt med hästen All-In.

På Idrottsgalan i Globen trängdes idrottsstjärnorna med många legendariska profiler inom sport och några från TV. Vi har såklart de stora favoriterna till Jerringpriset på plats Sarah Sjöström och bragdmedalj vinnaren Henrik Stensson . Men det finns ju många vinnare och idrottshjältar i Globen arena ikväll.

Det är hela 2400 inbjudna gäster som är på plats på Idrottsgalan och det märktes redan på röda mattan vilka mängder av fina idrottare vi har detta år. Bland de distinkiva gästerna var Prins Daniel kanske störst då prins Carl-Philip nu inte kunde komma. Men han skulle faktiskt dela ut det nya priset Årets Peppare , där priset går till den som fått unga att börja aktivera och röra på sig mer.

Bland alla stjärnor var det svårt att inte bli berörd då deras prestationer visades under kvällen. Kvar av de Nominerade till Jerringpriset är Tove Alexandersson – orientering, Sarah Sjöström – simning, Henrik Stensson – Golf , Jenny Rissveds – mountainbike och Peder Fredricson – ridsport.

Men det ska delas ut massor av andra fina pris. Galan leddes av sköna Kristin Caspersson .

Sköna Zara Larsson uppträdde två gånger under kvällen. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion AB.

Kvällen inleds av en av våra största popstjärnor – Zara Larsson som presenterar en fin samling av låtar inklusive hiten Lush Life och en fin show som förväntat.

Första priset ikväll är Årets nykomling och Lilla Bragdguldet som gick till en bowling spelare för första gången. Det var unge Jesper Svensson som tar hem priset för en rad med stora prestationer och otroliga framgångar bland annat på proffstouren i USA .

Svenska damlandslaget i fotboll tog titeln som bästa lag efter sina fina framgångar under året. Vi gratulerar tjejerna i VM laget och ser fram mot nästa mästerskap eller hur!

Lars Lagerbäck gjorde ju ingen besviken när han överaskade alla med sitt Island som chockade VM publiken med en fantastisk turnering av det unga landslaget. De gick från klarhet till klarhet och gick vidare till kvartsfinal utan att förlora farten. Tyvärr kunde de inte hålla hela vägen, men det är Lars som gav de stöd och självförtroendet och våga satsa framåt trots alla odds. Han får såklart ledarpriset 2017. Hans tacktal avslutade han med rådet; Glöm inte gå hem innan ni går och lägger er.

Hederspriset i år går till en av Sveriges största idrottsmän genom tiderna, J-O Waldner ! Han har haft en sagolik och lång karriär under hela 44 år! Efter att börjat som maskot vid 6 års ålder var det bara pingis som gällde för den unga talangen. Han vann redan vid 16 års ålder sin första medalj. Han hyllades stort av Globens välfyllda arena med många olika kollegor som var närvarande stjärnorna.

Danny Saucedo uppträdde ganska lämpligt med sin hit Amazing och lite nyare svenska hittar såklart. Levererar som vanligt ,har som idrottarna en hög prestationsnivå inom sitt

Sarah Sjöström blir åter vinnare som årets bästa kvinnliga idrottare. Trots de andra nominerade atleternas fantastiska prestationer vann Sarah ändå som lite populärare kanske.

Bäste manlige idrottare Henrik Stensson och Jenny Rissved som gjorde årets prestation . Foto: Madelene Lundbäck / PP-Press.

Henrik Stensson blir Årets manliga idrottare och får sen även ta emot bragdguldet. Han tyckte det var trevligt att stå där och tacka för äran ,men han tänkte inte att han skulle komma fram dit direkt efter fått första priset. Efter sina vinster på touren och silver i OS toppades allt när han blev den första svensk som tog vinsten i en major , till på köpet klassiska British open.

Årets prestation vanns av Jenny Rissveds i mountainbike . Stentuff liten tjej som det ska vara.

När de drog finalisterna till Jerringpriset blev det ett spännande val mellan Henrik Stensson och Peder Fredriksson.

Vinnaren av Jerringpriset blev till slut hoppryttaren Peder Fredriksson som haft ett väldigt lyckosamt år med ett OS-Silver bland mycket annat stort. Han tog emot priset och hyllningarna från en kanske lite överaskad publik. Men detta är ju folkets pris så det som folket har röstat är rätt. Han prestation är ju väldigt svår att mäta emellan de övrigas stora bedrifteer. Vi gratulerar Peder till årets Jerring pris.

Zara Larson avslutade denna fina gala med en ny låt som säkert kommer höras framöver i radion . Sen var det dags för alla som ville gå in till kvällens stora efterfest som hölls i Globens Annexxet .