Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Italiensk vindag

Måndagen 16 januari samlades cirka 40 italienska vinproducenter på Grand Hotell i Stockholm för att visa upp sina produkter för inköpare och restaurangfolk. Det fanns en hel del goda viner men eftersom de var där just för att hitta intresserade inköpare så kunde man i allmänhet inte gå till systemet och handla ett gott vin man hittat. Flera av vinerna finns inte att köpa i Sverige och av de som finns så finns de till allra största delen i beställningssortimentet. Till exempel så hittade jag ett gott vin från producenten Poggio Le Volpi som hette Tator. Det finns endast i en butik i Kungsbacka. Om man tycker att det är för långt bort så får man vända sig till BS.

Jag hittade endast ett vin som finns i det ordinarie sortimentet; Monti Garbi Ripasso. Det är ett riktigt bra vin för 120 kronor. Vinet Chianti Cl. Riserva di Famiglia från Familia Cecchi finns i det tillfälliga sortimentet från fredag. Ett vitt vin som jag hoppas kommer till Sverige är Negro Roero Arneis. Det var fylligt och smakrikt.

Ett annat bra vin var Montepulciano d´Abruzzo Cagiòlo Ris. från Cantina Tollo i Abruzzo-regionen. Just det vinet finns inte på bolaget men det finns andra viner från Cantina Tollo, och det finns andra Montepulciano-viner i ordinarie sortimentet.