Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tre tävlingar i årets RallyX On Ice-mästerskap

RallyX On ice, Åre, SM Veckan. Foto: Daniel Ahlgren.

Det blir start i Söderhamn och mål i Östersund när vinterserien RallyX On Ice tar ny fart. Det populära rallycrossmästerskapet för Supercar Lites-bilar drivs i år i ett samarbete mellan STCC AB, JC Raceteknik och Olsbergs MSE.

Till premiären, under SM-veckan i i Söderhamn, är 18 bilar anmälda och i startlistan återfinns bland annat regerande RallyX On Ice- och RallyX Nordic- mästaren Kevin Eriksson. Även 2016 års RallyX Lites-mästare Thomas Bryntesson kommer till start.

Till den andra och tredje deltävlingen i mästerskapet är intresset också stort vilket bekräftas av JC racetekniks Joel Christoffersson.

– Det känns som att alla vill vara med. Vi har bland annat förare från USA som vill komma hit och köra tävlingarna i Norge och Östersund. Så intresset är stort för RallyX On Ice, säger han.

RallyX on Ice startar i samband med SM-veckan i Söderhamn den 5 februari och fortsätter till Norge första helgen i mars. Den norska tävlingen körs i samarbete med NMK Gol på Fuglehaugen motorsenter.

Finalen avgörs veckan efter, den 11 mars, där Jämtlands MK arrangerar tävling på Östersunds Motorstadion.

Precis som tidigare avgörs RallyX On Ice med Supercar Lites-bilar från Avitas Motorsport och Olsbergs MSE. Bilarna är fyrhjulsdrivna och har 320 hästkrafter.

RallyX On Ice 2017

5 februari: SM-veckan Söderhamn,Helsinge Motorstadion.

Klasser: Supercar Lites, Supernationell klass -1 -2400-2150.

4 mars: Gol, Norge, Fuglehaugen Motorsenter.

Klasser: Supercar Lites

11 mars: Östersund, Östersunds Motorstadion

Klasser: Supercar Lites, 2400.

Källa: STCC.