Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tre Kia-modeller belönas med iF Design Award

Foto: Kia Sweden.

Kia kammar hem inte mindre än tre utmärkelser i prestigefyllda iF Design Award. Det är familjekombin Optima Sportswagon, hybriden Niro och nya Rio som får pris för respektive produktdesign.

Det är åttonde året i rad som Kia vunnit minst en iF Design Award, och totalt har tolv modeller fått detta eftertraktade pris för enastående design.

Peter Schreyer, President och chefsdesigner på Kia Motors Corporation kommenterar priserna:
– Utmärkelserna är ett erkännande för vårt utmärkta globala designteam. Alla tre modellerna har designats i tätt samarbete mellan designcentren i Korea, Tyskland och USA. Niro och Optima Sportwagon innebär nya segment för oss och har positionerat sig som innovativa bilar med attraktiv design. Med nya generationens Rio har vi gett vår globala bästsäljare en mer mogen karaktär.
iF Design Award är ett av världens viktigaste pris för framstående design. Priset har sitt ursprung i ”Formgerechte Industrieerzeugnisse” (Bra Industridesign) och som initierades av industrimässan i Hannover. I år deltog företag från 59 länder med 5 575 bidrag, som bedömts av en internationell jury bestående av 58 designexpterter.
Den officiella prisceremonin för 2017 iF Design Awards kommer att äga rum den 10 mars 2017 på BMW Welt i München.

Källa: Kia Motors Sweden AB.