Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

​Vasamuseet har de bästa utställningarna i Stockholm

Foto: Vasamuseet.

Vasamuseet tilldelades första pris i kategorin bästa utställningar i den årliga undersökningen ”Stockholmarnas favoritmuseum”. I kategorierna starkaste varumärke och bästa personal kom Vasamuseet på andra plats.

På torsdagseftermiddagen den 16 februari utsågs stockholmarnas favoritmuseum. Vasamuseet mottog hela fyra utmärkelser under kvällen, fler än något annat museum.

– Det känns fantastiskt roligt. Stort tack till stockholmarna för de här fina utmärkelserna. Utställningarna är ett museums kärna och vi har satsat mycket på att med annorlunda guidningar, föredrag och pröva-på-aktiviteter levandegöra utställningarna. Dessa utmärkelser och att vi slog besöksrekord år 2016 är kvitton på att Vasamuseet erbjuder en upplevelse som både är intressant och berör, säger Vasamuseets chef Lisa Månsson. Hon fortsätter:

– Jag är otroligt stolt över vår kunniga och engagerande personal, som lyckas så väl i sitt värdskap och att berätta historien om Vasa på ett minnesvärt sätt. De är verkligen värda den här utmärkelsen, säger Vasamuseets chef Lisa Månsson.

Utmärkelsen baseras på en undersökning om de mest omtyckta museerna i Stockholm län, genomförd bland allmänheten i Storstockholm. 1782 respondenter har uttalat sig om 39 museer. Undersökningen är genomförd av företaget Evimetrix. Förutom utmärkelsen ”Stockholmarnas favoritmuseum” delas pris ut i sex olika kategorier. Stockholmarnas favoritmuseum blev år 2017 Skansen, med Vasamuseet som god tvåa.

Källa: Vasamuseet.