Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Årets Göteborg Horse Show-stipendiater

¨Foto: Göteborg Horse Show.

Stiftelsen Göteborg Horse Show delar varje år ut stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare. I år får sex talangfulla ryttare och en förening dela stipendiet. Varje stipendiat får 28 000 kronor.

Bland talangerna finns två dressyrryttare, en hoppryttare, en fälttävlansryttare, en distansryttare och en voltigör.

Hoppning

Hugo Wihlmark, 19 år, Skyrups Country Club, satsar stenhårt för att nå toppen. Han har ett speciellt driv. Hugo kommer ifrån Motala men är sedan ett och ett halvt år tillbaka boende i Skåne för att vara ”mitt i hästmetropolen”. Detta för att få närheten till många fina tävlingsanläggningar och till Europas internationella banor.
Stipendiet ska han använda för ännu mer träning.

Dressyr

Beatrice Ivarsson, 19 år, Dagstorpsortens Ryttarförening, har de tre senaste åren varit rankad topp-fyra på juniorrankningen med båda sina hästar. Hon har två JSM-guld, tävlat tre Junior-EM och ett NM. Redan som 15-åring var hon med i juniorspetstruppen. Beatrice började tävla som young rider redan som 16-17-åring med bra resultat. Som nybliven young rider är hon nu uttagen till YR-landslaget. Stipendiet vill hon använda för träning i Tyskland.

Ludwig Wilken, 20 år, från Kågeröds Ryttarförening, har tävlat dressyr på elitnivå redan från ponnyåldern. Han tränar regelbundet för Kerstin André. Men har också hunnit med att utbilda sig till flygmekaniker. Målet för 2017 är att rida YREM. Stipendiet kommer han att lägga på ännu mer träning.

Fälttävlan

Vilma Essman, 18 år, rider för Dagstorpsortens Ryttarförening och har haft en mycket stark utveckling under 2016. Hon har högt satta mål och fick i höstas ett stipendium för att kunna träna hos Sara Algotsson Ostholt.
Vilma arbetar nu hos paret Ostholt i tyska Warendorf.
Stipendiet kommer att användas till ännu mer träning och för en internationell satsning under 2017.

Distansritt

Mikaela Linnér, 19 år, Växjö Distansryttarsällskap, beskriver sig själv som driven, systematisk och noggrann. Hon har två hästar som hon tränar för distansloppen och hon bygger upp sina hästar med gediget markarbete för att öka hållbarheten.
Hon har ambitionen att utveckla sina kunskaper ännu mer genom träningsperioder utomlands i bland annat Nederländerna. Det handlar också om att så långt som möjligt utveckla träningen och kunskapen kring träning i förhållandet till bland annat formtoppning och prestation över en hel säsong.

Voltige

Johanna Lindberg, 17 år, från Umeå, började med voltige när hon var tio år. Hon har redan medaljer vid mästerskap och i år satsar hon på starter med egna hästen. Målet är att kvala till Junior-VM.
Stipendiet vill hon använda så här: Träna för Kristina Boe från Tyskland och Joanne och John Eccles från Skottland. Dessutom vill hon satsa på sin egen fysik med hjälp av en personlig tränare.

Förening

Sundby Ridklubb från Huddinge, utanför Stockholm är både en framgångsrik ridklubb på dressyrbanorna och har en stark ridskoleverksamhet. Duktiga ridskoleryttare tävlar på ponnyer, som fötts upp på ridskolan, ända upp på SM-nivå.
Så här ska pengarna användas: ”Detta stipendium skulle hjälpa våra unga ryttare utan egen häst, som ändå vill satsa på att nå toppen inom ponnydressyr. Att få möjlighet att träna på samma ponny fler dagar per vecka kan vara för kostsamt för många familjer. Med bidrag kan klubben satsa ännu mer på blivande elitryttare från tidig ålder. Att få komma ut på tävlingsbanorna och tävla själv och att bara följa med och lära sig av de mer rutinerade ryttarna ger ovärderlig erfarenhet. All tränings- och tävlingstid är utvecklande och kostsam.”

Stipendiaterna får ta emot sina utmärkelser på lördagen 25 februari, 14:00 i Scandinavium under Gothenburg Horse Show.

Gothenburg Horse Show