Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Emmynominerade Story of God med Morgan Freeman är tillbaka

Morgan Freeman utforskar temat ”de utvalda” i första avsnittet och träffar en ung amerikansk pojke – som också är munk. Foto: Fox Networks Group .

Profeter, andlighet och livet efter detta – det är bara några av de mysterier och gåtor som finns kopplade till religion. National Geographic fortsätter att söka klarhet tillsammans med Morgan Freeman i några av mänsklighetens största frågor i den andra säsongen av Story of God. Morgan Freeman gör en djupdykning i frågorna Vad är himmel och vad är helvete? Vilka är utvalda? Finns det bevis för Guds existens? Säsongspremiär på National Geographic den 2 april klockan 22.00.

– En av de saker som jag älskar med serien är att vi försöker hitta det som människor faktiskt delar i olika kulturer, religioner och ideologier när det gäller att söka förståelse för livets stora mysterier. Jag hoppas att denna serie fortsätter att underhålla och informera, men också att skapa förståelse för våra grannar, både här i USA och runt om i världen, säger Morgan Freeman.

Den andra säsongen tre avsnitt behandlas ämnena ”De utvalda”, ”Himmel och helvete” och ”Bevis på Guds existens”. Freeman träffar individer, religiösa ledare, forskare och arkeologer som hjälper honom förstå dessa stora frågor.

Avsnitt 1: De utvalda (Visas den 2 april klockan 22.00)
Varför samlas människor kring religiöst utvalda och hur styr de människors tro? Morgan Freeman går på jakt efter det ”utvalda folket”, bland annat en amerikansk pojke från som sägs vara en reinkarnation av en buddhistisk och helig lama som har återvänt till jorden i olika skepnader under nästan fem hundra år.

Avsnitt 2: Himmel och helvete (Visas den 9 april klockan 22.00)
Vad är himmel och helvete? Människor från alla religioner och bakgrunder har funderat över just den här frågan i tusentals år. Morgan Freeman försöker förstå hur dessa osynliga platser har makt att förändra vårt sätt att leva.

Avsnitt 3: Bevis på Guds existens (Visas den 16 april klockan 22.00)
Har det moderna samhället helt brutit med Gud, eller finns det fortfarande stunder i livet då vi vänder oss till högre makter? Freeman möter en man som kände Guds närvaro den 11 september 2001, han lär sig hur muslimer hör Guds röst genom Koranen och han träffar en fysiker som tror att vetenskap kommer leda honom till Gud.

Story of God är producerad av Revelations Entertainment för National Geographic. Exekutiva producenter är Revelations Entertainment, Morgan Freeman, Lori McCreary och James Young. Story of God visas på National Geographic i 171 länder och på 45 språk.

Källa: FOX Networks Group.