Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Lemurbebis född på Kungsbyn Djurpark

Här ser vi ringsvanslemuren Rita som stolt visar upp sin unge för fotografen (Mathias Wiik).

Lagom till Västeråsarnas sportlov föddes igår (torsdags) en liten lemurbebis på Kungsbyn Djurpark. Det är den 3:e ungen som föds hos oss berättar djurparkens ägare Henrik Ludvigsson. Vår ringsvanslemur Rita födde igår en liten unge, vi tror att det är ytterligare en pojke som fötts.

För oss är det ett tecken på att lemurerna trivs. Vi har noga koll på lemurerna och de vägs regelbundet, på så vis visste lemurernas djurvårdare Victoria Höök att Rita var dräktig och att det närmade sig födsel. Dock kan vi inte veta exakt när födseln kommer att ske och det är alltid en nervös väntan för djurvårdarna. När väl ungen är född och man ser att allt har gått bra för både ungen och mamman så vänder nervositeten till lycka!

Ringsvanslemurerna kom till djurparken 2015 efter ett polisbeslag i södra Sverige.

Kungsbyn Djurpark – Mellan Västerås & Enköping, endast en timme från Stockholm

Djurparkens inriktning ”djur i människans tjänst” visar mest på inhemska arter och du kommer att få chansen att komma riktigt nära några av Sveriges mest intressanta djurslag. För barnen är det roligt att titta på djuren och för de vuxna blir det ett besök där man om man vill kommer att lära sig ett och annat. Inomhusavdelningen rymmer både våra slingriga vänner (ormar) men också några av våra mer studsiga djur (ringsvanslemurer).

Källa: Kungsbyn Djurpark.