javplatform

Lasses fiskbil tillbaka i Brunna fast i lite mindre skala

Inlagd av on Mar 20th, 2017 Sparad i Övrigt. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Foto: Joakim Holmberg.

Den 26 februari blev Fiskbilen vid CoopForum i Brunna, Kungsängen nerbränd av okända förövare. Polisärendet verkar vara nedlagt. Men ägaren Lasse Ribbefjord är redan tillbaka med en liten fiskbod i trä. – De har ju frågat och hoppades ju verkligen att jag skulle komma tillbaka igen, så då gör jag väl ett försök, i lite mindre skala så länge. Vi söker få ihop en vagn till sommaren i bästa fall,nu kanske blir där efter.

Vid 0030-tiden, natten mot den 26 februari, var det någon eller några som tände eld på fiskbilen vid Coop i Brunna. Fiskbilen har nu funnits där ända sedan 1989 och när den förstördes skadades ett av våra bra trevliga ställen i kommunen i allafall för de flesta som bott länge på orten.
Många har blivit upprörda över denna händelse när den gamla fiskbilen bränts upp. Det var ju en sak att fordon förstörts tidigare, men det här drabbade direkt fiskbilens ägare Lars Ribbefjord och alla hans kunder.

När vi hörde att han fått fram en tillfällig lösning med ett litet skjul som de haft som räkbod i Bromma tidigare gick vi och hälsade på Lasse igen.

Hur står det till med dig? – Välkommen tillbaka!
Lasse tackade och hälsade hjärtligt på alla som kom förbi hans lilla fiskbod i Brunna utanför Coop Forum.
Han kör på med lite av varje och får ibland plocka fram fisken som folk frågar efter då platsen inte räcker till som tidigare.
Det blir lite räkor, lax, öring, gös, krabbor, rökt fisk, sill ,strömming och lite små romröror, sånt som går att hantera manuellt. Nu måste han ta med sig allt fram och tillbaka varje arbetsdag. Vatten är bristvara så det och is måste han ju också ta med sig. De kunde återanvända det gamla avloppet iallafall.
Han håller på och letar efter en ny eller begagnad fiskvagn liknande den tidigare fast med hjul så de kan flytta bort den på tider då de inte vill eller kan lämna den kvar. Risken att det händer igen är ju ett orosmoln som gör det lite tufft att veta hur mycket de ska satsa på platsen. Fast de dröjer nog ett bra tag innan de fått nån ny på plats, kanske blir först efter sommaren.

Vi önskar Lasse lycka till och kommer snart tillbaka och handlar lite mer !

Kommentarer är avstängda