Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Häpnadsväckande nycirkus på Sverigeturné

What will have been. Fotograf: Andy Phillipson.

Nu kommer den hyllade australienska nycirkusgruppen Circa till Riksteatern med What Will Have Been – en föreställning som tänjer på gränserna för vad människokroppen kan göra. På scen står tre akrobater och en violinist som bjuder på ett spännande möte mellan banbrytande cirkuskonster och livemusik.

Nycirkusgruppen Circa är tillbaka i Sverige. Nu med föreställningen What Will Have Been som under april turnerar med Riksteatern. Föreställningen är skapad av Circas konstnärliga ledare Yaron Lifschitz och framförs av tre medlemmar från den världskända gruppen. De ackompanjeras av en violinist som också är med på scen.

– Föreställningen är som en muskel – den expanderar, drar ihop sig, lyfter, kastar, tar ett språng och brister. Men den kan även sammanföra och beröra, säger Yaron Lifschitz, konstnärlig ledare på Circa.

Circa är kända för sina banbrytande uppsättningar och i What Will Have Been utmanar akrobaterna vad nycirkus är när de tänjer på gränserna för vad som fysiskt är möjligt. What Will Have Been är även en föreställning om passion och oväntade känslor.

– What Will Have Been visar att kroppen kan kommunicera, att känslor och styrka, sårbarhet och makt, öppenhet och bestämdhet inte är varandras motsatser. Vi människor försöker att reducera saker och ting för att göra dem begripliga. Även om det är mer intressant vilka vi är än vad vi försöker att vara, är det allra viktigaste av allt vad vi kan åstadkomma, säger Yaron Lifschitz.

Circa turnerade med Riksteatern första gången 2011 och är en världskänd nycirkusgrupp. De har turnerat i 33 länder på sex olika kontinenter. De är kända för att kombinera poetisk, fysisk skönhet, extraordinär cirkuskonst och en fördjupad användning av ljud, ljus och projektion.

Premiär den 4 april i Östersund

Medverkande
Lauren Herley, Daniel O’Brien, Keaton Hentoff-Killian och Lachlan O’Donnell (violinist)

Konstnärlig ledare Yaron Lifschitz
Ljusdesign/teknisk samordnare Jason Organ
Kostymdesign Libby McDonnell
Scenografi Jason Organ och Yaron Lifschitz

Källa: Riksteatern.