Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svensk artistelit hyllar Prince på Berns

Foto:Stureplansgruppen.

Den 21 april 2017, på årsdagen av Prince bortgång, samlas stora delar av Sveriges artistelit för livespelningen ”A Tribute To Prince” på Berns i Stockholm. Teddybears, Loreen, Moneybrother, Kleerup och Oscar Zia är bara några av artisterna som kommer hylla Prince – en av världens genom tiderna absolut största musiker.

Världsartisten Prince har påverkat de flesta av världens nu levande artister med sitt genreöverskridande musikaliska uttryck och scenpersonlighet. Nu sluter många av Sveriges artister upp i ”A Tribute To Prince” på Berns.

Bland artisterna som intar Stora Salongen på Berns den 21 april hittar vi Teddybears, Loreen, Moneybrother, Kleerup, Oscar Zia, Smith & Thell, Amanda Fondell, Andreas Moe, Melo, Rodde, F.N.Y., Blenda och Charlie King. Och fler artister kan tillkomma.

”Jag såg Prince när han gjorde 21 spelningar i rad på the Forum i Inglewood utanför Los Angeles. Jag har alltid haft stor respekt för artisten, men efter det här stod jag bara och gapade. Fortfarande inte riktigt kommit över vilken jäkla utklassning det var”, säger Anders ”Moneybrother” Wendin.

”Vi styr upp en rejäl hyllningsfest med livemusik från några av Sveriges bästa artister varvat med DJ-set från Princefans. Det blir en kväll med några självklara och andra mindre väntade tolkningar. Jag ser fram emot att höra Kleerups sköra tolkning på en Prince bästa låtar”, säger initiativtagare och projektledare Thomas Svanström på Keyflow.

Kvällen inleds i Stora Salongen kl. 21 och pågår ändra fram till kl. 03.

”Att hylla Prince på Berns känns som en självklarhet. Här har världsartister som Jospehine Baker, Sammy Davis Jr, Shirley Bassey, Diana Ross & The Supremes och Bob Dylan spelat genom åren. Är det någonstans vi ska göra en Prince-hyllning är det på just Berns”, säger John Iserstål på SPG Event, som är en av arrangörerna.

”Jag var helt ointresserad av gitarrister som solar innan och efter jag såg Prince på, var det nu var, i Stockholm på 80-talet”, Patrik Arve, Teddybears.

”Jag hade en massiv Prince-period när jag var typ 20. Satt på golvet med en hög vinylskivor och kollade på Purple Rain om och om igen. Var helt knäckt. Han var en mästare på allt, one of a kind”, säger Melo.

“Först fick Prince en att vilja bli gitarrist, sen sångare, sen producent, sen låtskrivare och sen artist. Prince är precis allt – fast i toppklass! Att välja låt? Nästan omöjligt, vi håller fortfarande på…”, säger Maria Jane Smith, Smith & Tell (2016 års vinnare av Denniz Pop Awardz).

Jag säger som Prince: ”Real music lovers are actually my favorite kind of people because they like to know, rather than just be told what to think”, Pe-Cut, legendarisk DJ och en av kvällens DJ:s.

”Vi har fått en ny tidräkning och snart når vi år 1 e.Pr. Tillsammans med några av Sweden’s finest ska vi i Edgeology ge hela Berns möjligheten att minnas den störste av dem alla. Allt annat ska vi glömma”, säger husbandet Edgeology.

INFO & BILJETTER

Biljetterna kostar 270 kr och släpps den 24/3 på webbplatsen keyflow under /prince – ett begränsat antal Early Bird biljetter till rabatterat pris släpps samtidigt – först till kvarn.

Källa: Stureplansgruppen.