Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Minetti Quartett – temperamentsfull stråkkvartett från Österrike

Foto: Irène Zandel .

”Minetti Quartett är en musikalisk sensation” skriver Der Tagesspiegel redan 2009. Samma år beskriver Berliner Morgenpost kvartettens temperament som en explosion. Nu möter Minetti Quartett svensk publik för första gången, under en turné arrangerad av Kultur i Väst.

Sedan 2009 har de fyra musikerna spelat på konserthus över hela Europa, deltagit i en lång rad kammarmusikfestivaler och även turnerat i Nord- och sydamerika, Australien, Japan och Kina. Bland de prestigefyllda tävlingar kvartetten har vunnit hittar vi Rimbotti String Quartet competition, the International Haydn Competition, the International Schubert Competition och the Grosses Gradus and Parnassum Prize. Minetti Quartett har också varit ECHO-ensemble, en av de finaste utmärkelserna i europeiska klassiska musiksammanhang för solister och kammarensembler. Även kvartettens skivor har rosats av kritikerna.

Kvartettens namn refererar till en pjäs av Thomas Bernhard, som under många år bodde i Ohlsdorf, där också de två violinisterna är uppväxta. I och med Kultur i Väst-turnén möter Minetti Quartett svensk publik för första gången.

Maria Ehmer, violin
Anna Knopp, violin
Milan Milojicic, viola
Leonhard Roczek, cello

Konserter
Nicolai Kyrka i Lidköping 29 mars kl. 19.00
Immanuelskyrkan i Borås 30 mars kl. 19.00
Bohusläns Museum, Uddevalla 1 april kl. 16.00
Konsthallen, Trollhättan 2 april kl. 14.00

Minetti Quartett ger även en lunchkonsert den 31 mars kl 12.15 på Artisten i Göteborg, i samband med workshopen Interpret med professor Oliver Wille.

Källa: Kultur i Väst.