Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ytterligare ett succélopp i tunnlarna under Stockholm

Foto: Lidingöloppet.

Hög stämning, en minnesvärd upplevelse och ytterligare en succé har genomförts i form av Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017. Det var 33 159 st anmälda från 33 nationer varav över 27 000 st kom till start.

Arrangemanget genomfördes under lördagen den 25 mars 2017 med soligt väder och ca10 grader.

Dagen innebar ett kontinuerligt flöde av startgrupper som lämnade startområdet på Karolinska Institutet för att ta sig till Fatbursparken vid Medborgarplatsen. Startgrupperna skickades iväg med 15 minuters mellanrum och ca 1500 löpare i varje startgrupp. Uppvärmningen skedde denna gång genom en uppvärmningsvideo med Tobias Wallin (tidigare proffsdansare i Let´s Dance) och Carl Sterner (proffsdansare i Let´s Dance) samt Susanne Lanefelt, känd från 80-talet som gyminstruktör. Uppvärmningskonceptet var väldigt uppskattat.

Bidrag till behövande
Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 har en samarbetsorganisation som är Stockholms Stadsmission. Vi har tidigare meddelat att insamlingen gav 680 000 kr och en uppskattning av skänkta överdrag visar att man fått in hel del kläder till den behövande verksamheten.

– Vi är så tacksamma över samarbetet med Tunnel Run Citybanan. Det är helt fantastiskt att se engagemanget som löparna i detta lopp visar. Hjälpbehovet är stort och vi behöver verkligen både pengarna och de skänkta överdragskläderna i vårt arbete med akut och långsiktigt stöd för människor som har hamnat utanför, säger Marika Markovits, direktor på Stockholms Stadsmission.

Upplevelser
Deltagarna har passerat ett antal aktiviteter i tunneln och några av kommentarerna vi fått är ”fantastiskt, otroligt häftigt, magiskt, hur ska man kunna få uppleva detta igen”. Aktiviteterna har varit allt från ljusaktiviteter, filmer, ljudbok, levande musik, kyrkogårdsupplevelser, akvarier och inte minst mycket musik och underbar stämning.

– Allt har varit väldigt lyckat och de flesta verkar haft en trivsam och upplevelserik dag. Vi glömmer inte bort själva prestationen att ta sig dessa 7,6 kilometer på den kuperade banan. Vi får väldigt mycket positiv feedback på att detta är bland det roligaste man gjort och sånt stärker oss. Vi känner att Lidingöloppet, tillsammans med Midnattsloppet verkligen lyckats att leverera det här evenemanget, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare på Lidingöloppet.

Start och målområde
Alla startprocedurer fungerade som det var tänkt, fantastiskt roligt var det med uppvärmningsfilmen tycker många. Startområdet var fullt med löpare redan från tidig morgon och vartefter dagen gick så förflyttade sig alla i ett kontinuerligt flöde till målområdet som haft att göra hela dagen. Allt har flutit på bra.

Fakta
Lidingöloppet har efter ansökan till Trafikverket fått möjligheten att använda Citybanans service- och utrymningstunnel som arena för loppet Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 vilket genomfördes idag den 25 mars 2017 Arrangör är Lidingöloppet och samarrangör är Midnattsloppet
Insamlade bidrag till Stockholms Stadsmission är 680 000 kr
Loppets längd är ca 7,6 km varav ca 6 km sker i tunneln
Antalet anmälda löpare var 33 159 st
Antalet som startade var fler än 27 000 st

Allt överskott från loppet tillfaller Lidingöloppets och Midnattsloppets arrangörsföreningar där pengarna satsas i ungdomsverksamheten. Detta inom IFK Lidingö Friidrott samt IFK Lidingö SOK (Lidingöloppet) och Hammarby IF (Midnattsloppet).

Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 arrangeras av Lidingöloppet och Trafikverket tillsammans med IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK.

Källa: Lidingöloppet.