Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ännu ett nytt besöksrekord på En Öl & Whiskymässa

Besöksrekord på En Öl & Whiskymässa 2017. Foto: Svenska mässan.

I helgen ägde En Öl & Whiskymässa rum och än en gång blev det besöksrekord när 22 973 personer gästade Svenska Mässan under två dagar. Mässan har varit en framgångssaga sedan starten 2013 och blivit en av de viktigaste mötesplatserna för öl- och destillatföretagen.

– Det känns jättekul att det fortfarande är nya besökare som upptäcker mässan och att branschen ser det som ett viktigt sammanhang att synas i, säger Stanley Wong, VD på Svenska Dryckesmässor som arrangerar mässan tillsammans med Svenska Mässan.

Årets nyhet och satsning var Belgiens egen monter där besökarna fick upptäcka den belgiska ölkulturen och annat som landet har att erbjuda, vilket mottogs väldigt positivt av besökarna.
– Efter att Belgiens ölkultur blivit utnämnt som ett kulturarv av Unesco ville vi lyfta landet lite extra, säger Stanley.

Under fredagen delades pris ut i Mässans Stora Öltävling som nu är Nordens största öltävling räknat i antal öl och den enda tävlingen med enbart certifierade öldomare. Vinnaren av mässans bästa öl blev Bötet Barley Wine 2015 från Nynäshamns Ångbryggeri.

Ett nytt pris som delas ut på mässan är ”Årets ölgöteborgare” som är ett samarbete mellan Beernews, GBG Beer Week och En Öl & Whiskymässa. Den första som får priset är Mikael Dugge Engström, som får priset för sitt långvariga engagemang på ölscenen och för att ha gjort Dugges Bryggeri till ett av Sveriges mest populära bryggerier de senaste åren.

GBG Beer Week som pågick sedan fredagen innan mässan är Sveriges första ölvecka som i år ägde rum för tredje gången. Det är en hel vecka när Göteborg skummar av ölkultur. Totalt var det 103 arrangemang på lokala restauranger, bryggerier och pubar med En Öl & Whiskymässa som den stora finalen.

Nästa år arrangeras En Öl & Whiskymässa 6-7 april på Svenska Mässan och redan nu spinner idéer och tankar för hur mässan ska bli ännu bättre.
– Det är klart att man börjar blicka på 2018 redan nu. Vi som arbetar med projektet brinner för En Öl & Whiskymässa och vill alltid göra den lite bättre för varje år, avslutar Stanley Wong.

En Öl & Whiskymässa arrangerades på Svenska Mässan i Göteborg den 24-25 mars. Under två dagar samlades ett stort antal utställare med mikrobryggerier, bryggerier, whiskydestillerier, whisky- och ölimportörer, bryggmästare, whiskyhuvudmän och en rad olika delikatessföretag. På mässan fanns även övrig dryck som cider, rom och avéc.

Källa: Svenska Mässan.