Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stora skräpdjur av Bordalo II blir del av No Limit Street Art

Bordalo – No Limit Street Art Borås. Foto: Bordalo.

Det kommer bli Stora skräpdjur av Bordalo II som del av No Limit Street Art i sommar.
Bordalos verk skapas med material som nått slutet på sin livscykel, t ex skadade stötfångare, brända soptunnor eller däck och ofta hittar han materialet i ödemarker, övergivna fabriker eller på företag som genomgår en förnyelseprocess.

Artur Bordalo föddes 1987 i Lissabon och spenderade stor del av sin ungdom med att se på när farfar – målaren Real Bordalo – när han arbetade med sina akvareller. Det kompletterades med att följa, och skaffa sig erfarenheter från de illegala graffitiutövarna. Artur säger att bekräftelse är viktigt, men det huvudsakliga syftet för hans konst är en sorts aktivism för att dra uppmärksamhet till och öka medvetenheten om det faktum att mänskligheten, med sina konsumtionsvanor, förstör världen för oss själva och alla andra fantastiska varelser som finns på vår jord.

Bordalos verk skapas med material som nått slutet på sin livscykel, t ex skadade stötfångare, brända soptunnor eller däck och ofta hittar han materialet i ödemarker, övergivna fabriker eller på företag som genomgår en förnyelseprocess.

– Jag är väldigt glad över att vi lyckats få Bordalo till Borås och No Limit. Han skapar verkligt intressant konst med ett väldigt viktigt budskap om hur vi faktiskt hanterar den jord vi alla delar. Bordalo har fått stor uppmärksamhet för sina verk och jag ser fram emot att få följa processen och se vad han skapar i Borås, säger Shai Dahan, kurator för No Limit Street Art.

– För mig är det här ytterligare en dimension av gatukonst. Bordalo jobbar med material som normalt sett inte har något värde för andra, sådan man bara vill bli av med. Av det gör han vacker och synnerligen tänkvärd konst som kan vara av stort vikt för framtiden. Jag tror att det han skapar i Borås kommer att uppskattas av både unga och gamla, säger Stina Hallhagen, projektledare.

No Limit är en street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Festivalen innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit såg dagens ljus första gången i september 2014, 2015 gjorde vi det igen och nu har festivalen blivit ett biennalevenemang. Varmt välkommen till Borås 3-10 september 2017.

Konstnärerna för No Limit Street Art Borås kommer att släppas löpande.

Källa: Borås TME.