javplatform

RISE Interactive deltar i Teklafestivalen

Inlagd av on Apr 21st, 2017 Sparad i Övrigt. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Graphics: RISE Interactive.

Vad ska framtidens smarta hem innehålla? En svävande säng som vaggar dig till sömns och som skakar så du vaknar i tid? Eller en genmodifierad växt som kan bli en skön solstol på balkongen? För andra året i rad engagerar och coachar RISE Interactive tjejer 11 till 15 år – på Teklafestivalen 22 april. Festivalen arrangeras av KTH och Robyn – i samarbete med Ericsson, Scania, Spotify och Creuna.

Syftet med arrangemanget är att peppa tjejer att komma underfund med hur de själva kan använda sig av teknik – men också att lyfta fram kvinnliga förebilder. RISE Interactive deltar med workshop, designad för att driva tjejers intresse för teknik och innovation.

– Majoriteten av de som studerar och jobbar med teknik och utveckling är män, men när vi tar fram och utvecklar nya produkter, till exempel fordon, behövs fler “glasögon”. Därför måste vi få in fler kvinnor på teknikområdet, säger Therese Balksjö, projektledare på RISE Interactive.

Deltagarna i workshopen kommer att coachas att driva idéer för att bygga framtidens hem smartare och hållbara. Förhoppningen är att Teklafestivalens deltagare inte bara får smak på teknik – utan även att arbetet kring nya koncept för morgondagens smarta hem förändrar deras egen syn på världen och på hur vi bygger ett hållbart samhälle.

Källa: RISE Interactive.

Kommentarer är avstängda