Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Falun SM-vinnare i hård jämn match

Herrarnas finalmatch mellan Falun och Växjö var en rafflande tillställning. Matchen böljade verkligen fram och tillbaka. Växjö förlorade trots en lysande början då de tog ledningen med 0-2. Efter att Falun vänt matchen och tagit ledningen 3-2 kunde de till slut vinna med 5-4 mot ett hårt kämpande Växjö.

Efter damernas SM-final i innebandy på lördagen var det dags för herr-finalen. Där var det Falun som mötte Vipers från Växjö. Det blev en riktigt bra match som böljade fram och tillbaka. Första perioden var länge mållös trots att båda sidor kämpade hårt. De hade svårt att hålla bollen på plan, de sköt iväg den utanför rinken ett par gånger. Men femton och en halv minut in i perioden kom till slut första målet, satt av Jesper Sankell från Växjö. Så snart som matchen blåsts igång igen satte Växjö ett andra mål, gjort av André Andersson. Då såg det ut som de skulle vinna överlägset.

Falun i svart mot Växjö Vipers. Foto: Madelene Lundbäck / PP-Press.

Andra perioden börjar intensivt, båda lagen är på hugget, och bara en minut och 13 sekunder in i perioden kvitterar Falun till 1-2 och efter ytterligare fyra minuter har de kvitterat till 2-2. Halvvägs in i perioden lyckas Växjö gå upp i ledningen igen genom ett mål av André Andersson, hans andra mål. Men den ledningen fick de bara behålla i fyra minuter. Falun gör en rejäl kvittering av Alexander Galante Carlström och välter hela målburen av bara farten. Nu står det alltså 3-3 och ingen visste hur matchen skulle sluta. När det återstod en minut av andra perioden tog Falun ledningen igen tack vare ett mål av Jonas Adriansson. Hans andra mål den här matchen.

Tredje perioden började alltså med att Falun ledde med 4-3. Men efter tre minuter och fyrtio sekunder kvitterade Växjö till 4-4 genom nr. 29 Markus Jonsson. Men bara fem senare gick Falun upp i ledningen igen genom ett andra mål av Alexander Galante Carlström. Och siffrorna Falun – Växjö 5-4 stod sig sedan resten av matchen. Det hjälpte inte att Växjö tog ut målvakten de sista tre minuterna. Det började riktigt bra för dem med ett svårt slag mot Falun, men de kom tillbaka och vann hela finalen.

Sakkunnig: Linda Lundin