javplatform

Nu får Västra Götalands tågresenärer ta med sig cykeln på tåget

Inlagd av on Apr 30th, 2017 Sparad i Lokalt. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Kollektivtrafiknämnden i Västra Götalandsregionen beslutade idag att det ska bli enklare för resenärerna att kombinera sin kollektivtrafikresa med cykel.

– Vi i Grönblå samverkan i Kollektivtrafiknämnden vill göra det enklare för resenärerna att kombinera sin kollektivtrafikresa med cykel, säger Ulrika Frick (MP), ordförande för Kollektivtrafiknämnden. Våra region- och pendeltåg har idag kapacitet nog för att betydligt fler resenärer skulle kunna ta med sig cykeln.

– Det här är även något som kommer underlätta cykelturism och gynna landsbygden, säger Daniel Andersson (L), vice ordförande för Kollektivtrafiknämnden. På landsbygden är avstånden längre mellan olika målpunkter och det finns inga hyrcyklar. Att kunna använda sin egen cykel här tror vi skulle gynna kollektivtrafikresandet.

Nämndens beslut idag:

– Att cykel i kombination med giltigt färdbevis får medtagas kostnadsfritt i mån av plats på samtliga Västtrafiks tåg samt på bussar där det finns utrymme för det från och med årsskiftet 2018, men tidigare om möjligt.

– Att Västtrafik eftersträvar största möjliga enhetlighet när det gäller möjlighet att ta med cykel i vår båttrafik.

Källa: Västtrafik.

Kommentarer är avstängda