Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stort deltagande på Vänsterns första maj

Daniel Sestrajcic, riksdagledamot för Vänsterpartiet. Foto: Vänsterpartiet Malmö.

Vänsterpartiets 1 maj-tåg samlade idag många Malmöbor under parollen Det är vår tur nu – välfärd, demokrati, socialism . I Slottsparken slöt hela 4000 personer upp.

I ett soligt Malmö, där vinden fick fanorna att vaja, tågade, sjöng, dansade och skanderade människor till orkestern Bateria Malmös takter.

I Slottsparken talade Daniel Sestrajcic, riksdagledamot för Vänsterpartiet. Han pratade bland annat om ett riggat skattesystem som gynnar de rikaste på alla andras bekostnad och behovet av en vänsterpolitik som prioriterar en ekonomi för alla, inte bara några få.

– När jag pratar om att Sverige har fler fattiga än på länge så pratar jag om min lågavlönade morsa. Jag pratar om alla unga med otrygga villkor och alla som sliter i underbetalda branscher: taxichaffisar, hotell- & restauranganställda, städerskor och undersköterskor. Jag pratar om alla arbetslösa och sjukskrivna. Jag pratar om min farsa – och alla andra som är – fattigpensionärer, många med förslitningsskador efter att ha slitit ett helt liv. Jag pratar helt enkelt om en stor del av arbetarklassen. Den ökande otryggheten drabbar alla.

Hanna Thomé, oppositionsråd för Vänsterpartiet, är nöjd med dagen.

– Jag känner hopp inför framtiden, den starka rörelsen från vänster är svaret i tider av växande klyftor och fascism. Vi är många som inte vill ha flyktingstopp och fotboja men som kräver krafttag mot skattesmitare och nolltaxerare. Första maj-parollen Det är vår tur nu – välfärd, demokrati, socialism är en uppmaning som jag riktar direkt till regeringen, säger Hanna Thomé.

Källa: Vänsterpartiet Malmö.