javplatform

En kunglig resa genom Kronprinsessan Victorias liv

Inlagd av on Maj 20th, 2017 Sparad i Övrigt. Du kan följa eventuella responser genom RSS 2.0. Både Kommentarer och ping är avstängda

Foto: TV4/Peter Knutson.

Fredagen den 14 juli fyller Kronprinsessan Victoria 40 år. Det firar TV4 med en minnesrik resa genom hennes liv som folkkär tronarvinge. I två avsnitt följer Ebba Kleberg von Sydow med Kronprinsessan Victoria i hennes vardag och får ta del av hennes tankar om sin framtida roll som Sveriges drottning. I programmet blandas tillbakablickar från Kronprinsessans ungdomsår med intressanta möten med människor runt om i världen. Programmet sänds i två delar den 25 maj och 1 juni klockan 20.00 i TV4.

– Jag ser fram emot att få träffa Kronprinsessan på ett närmare och mer personligt plan. Jag vill veta mer om hennes drivkraft och det bakomliggande engagemanget för Sverige och den övriga världen. Hon står inför ett stort uppdrag som Sveriges blivande drottning, och jag tror att vi är många som är nyfikna att höra mer om hur hon tänker kring det, säger Ebba Kleberg von Sydow, programledare TV4.

I det första avsnittet av Kronprinsessan Victoria 40 år följer tittarna med på en rundtur genom Kronprinsessan Victorias uppväxt och ungdomsår. Hon delar med sig av sina tankar om tonårstiden och berättar om känslan av att ständigt vara i fokus.

Tittarna får också träffa hovets tidigare informationschef Elisabeth Tarras-Wahlberg, som berättar om hur Kronprinsessan sedan tidig ålder förberetts inför sin kommande roll som drottning. Avsnittet bjuder även på scener från det storslagna bröllopet med Prins Daniel år 2010.

I det andra avsnittet guidar Ebba Kleberg von Sydow tittarna genom Victorias vardag och får en inblick i vilka tankar och vilket inre engagemang som leder vår Kronprinsessa framåt. Tittarna följer även med på en spännande resa till Japan och tar del av hennes arbete runt om i övriga delar av världen. Hon berättar om sitt liv tillsammans med Prins Daniel och om sin syn på den egna plikten och sitt ansvar som tronarvinge.

– Jag är mycket glad och stolt över att få vara med och presentera det här programmet. Det blir ett intressant möte med vår folkkära Kronprinsessa, där tittarna både får en inblick i hennes vardag och återupplever minnesvärda stunder från förr, säger Johanna Thulin Bratten, exekutiv producent Nyhetsbolaget.

Ebba Kleberg von Sydow har tidigare guidat tittarna genom kungliga sammanhang. Hon har bland annat lett program som Kungahuset 9-5 och medverkat i sändningarna från kronprinsessbröllopet 2010 och Carl XVI Gustafs 70-årsdag.

Källa: TV4-Gruppen.

Kommentarer är avstängda