Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Frösö Fun Park – ny aktivitetshall för barn och ungdomar

Bild: Frösö Park arena.

Frösö Fun Park är Jämtlands nya aktivitetshall som öppnar lagom till skolavslutningen. Det blir en 4 000 kvadratmeter stor hall fylld med aktiviteter för barn och ungdomar, till exempel studsmattor, hinderbana, trampbilar, skateboardpark, ytor för bollsporter och mycket mer.

– Vår ambition är att erbjuda aktiviteter som många barn och ungdomar i länet drömmer om. Vi kommer bland annat ha en stor streetavdelning för skateboard, inlines och kickbike. Vi bygger också en ramp för skate- och skidhoppning där man kan träna häftiga hopp ner i en så kallad foampit (skumgummigrop). Rampen kan användas för skateboard, kickbike och inlines – men också för speciella skidor med skatehjul som finns att låna på plats, berättar Fredrik Fortkord på Frösö Park Arena.

Det planeras även en hinderbana för de mindre barnen och en betydligt mer avancerad hinderbana för de äldre, inspirerad av Ninja Warrior. Hinderbanan kommer också att kunna användas för företagsaktiviteter.

Frösö Fun Park bygger på idéer från succéparken Woodward i USA. Det blir en popup- lösning som kommer att byggas upp när Frösö Park Arenas lokaler inte används för mässor, konserter och andra evenemang. Inledningsvis kommer aktivitetshallen att vara öppen under sommarmånaderna juni–augusti, men planen är att även hålla öppet under övriga skollov. I hallen kommer det att finnas ett café och gratis Wi-Fi.

– Lokalerna här på Frösö Park Arena ger oss alla möjligheter att utveckla och förnya verksamheten i aktivitetshallen. Bland annat finns en klättervägg med i vår framtida vision, säger Fredrik Fortkord.

Om Frösö Park Arena

Frösö Park Arena är en av Norrlands största kongress-, mäss- och evenemangscenter. Vi tar emot allt från 100 till 3 500 gäster och erbjuder hög säkerhet och personlig service för den stora internationella kongressen, branschmässan eller konserten. På området finns dessutom ett högklassigt designhotell.

Källa: Frösö Park Arena.