Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SVT och MTG delar Hockey-VM 2018 – 2023

SVT inleder ett samarbete med MTG kring hockey. Idag träffades ett avtal mellan parterna om att dela på Hockey-VM under perioden 2018 – 2023. SVT och MTG kommer att turas om att sända mästerskapet vartannat år, och MTG blir först ut med Hockey-VM i Danmark 2018.

– SVT har goda erfarenheter av att dela sporträttigheter med andra aktörer, vilket vi gjort med bland annat Fotbolls-VM. Därför är jag väldigt glad över den här lösningen. I ett läge med skenande kostnader för sporträttigheter är detta ett bra sätt för oss att kunna erbjuda vår publik de mest attraktiva evenemangen, samtidigt som vi tar ansvar för helheten i SVT:s utbud, säger programdirektör Jan Helin.

SVT har samarbetat med olika tv-bolag kring många mästerskapsrättigheter i snart 30 år. Utöver ishockey-VM kommer SVT och MTG också att samarbeta kring Champions Hockey League, där Europas bästa klubblag möts.

– Ishockey är en viktig pusselbit i SVT:s sportutbud. SVT kommer de närmsta åren att livesända från Hockey-VM, Champions Hockey League, Euro Hockey Tour, Junior-VM, dam-VM, SDHL, TV-pucken och Stålbucklan, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

SVT ägde sändningsrättigheterna till Hockey-VM till och med 1987. Sen dess har VM sänts av olika tv-bolag. 2015 köpte SVT sändningsrätten till hockey-VM 2018-2023 och nu står det alltså klart att den rättigheten kommer att delas med MTG.

De år SVT sänder från Hockey-VM livesänds matcherna såväl i broadcast som i SVT Play. MTG tillhandahåller samtliga matcher 2018 – 2023 i Viaplay.

Hockey-VM blir nu del av SVT:s stora utbud av mästerskap.

– SVT har nu sändningsrätten till världsmästerskap i hockey, fotboll, längdskidor, alpint, skidskytte, rallycross, rally, simning, cykel och ridsport. Det känns väldigt kul att vi kan bjuda svenska folket på VM i världsklass, säger Åsa Edlund Jönsson.

Hockey VM 2018-2023:
2018 – MTG (Danmark)
2019 – SVT (Slovakien)
2020 – MTG (Schweiz)
2021 – SVT (Vitryssland/Lettland)
2022 – MTG (Finland)
2023 – SVT

Källa: SVT .