Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bevattningsförbud införs

Sölvesborg Energi inför bevattningsförbud från och med idag. Från och med i söndags morse har vattennivån i högreservoaren sjunkit dramatiskt och inte återhämtat sig som den bör.

Vi har inför denna sommar gjort flera stora investeringar för att vara så bra rustade som möjligt, vi har kopplat in flera borror, kopplat samman våra vattennät samt renoverat och uppgraderat borror och vattenverk. Trots att kapaciteten har utökats så styrs vi ändå av våra vattendomar som avgör hur mycket vatten vi får pumpa upp och distribuera ut, säger Charlotta Wildt- Persson, VA chef på Sölvesborg Energi.

Den höga förbrukningen beror främst på att man i hushållen använder mer vatten idag än för några år sedan. Det tillsammans med de tillfälliga topparna gör att vi överbelastar ledningsnätet och tömmer våra vattenreservoarer i en takt som vi inte hinner fylla på dem i. För att inte riskera ett överuttag eller att våra abonnenter blir utan vatten, har vi nu ett bevattningsförbud (gäller inte de hushåll som har privata brunnar).

Vi hoppas på förståelse och hjälp från våra boende och abonnenter i kommunen, det har gett stor effekt tidigare när vi alla har hjälpts åt. Vi återkommer så fort bevattningsförbudet upphävs.

Källa: Sölvesborg Energi.