Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Dags för årets tennisfest i Paris

FOTO: Getty images.

Äntligen är det dags för årets andra Grand slam i tennis när Franska öppna kickar igång under söndagen. Novak Djokovic och Garbine Muguruza är regerande mästare och de svenska förhoppningarna ställs till Johanna Larsson när Eurosport startar en två veckor lång tennisfest.

Svenska Johanna Larsson ställs mot Natalia Vikhlyantseva, rankad 71:a i världen, i första omgången och ska ha goda chanser att ta sig vidare. Elias Ymer kvalade till turneringen men rök tyvärr i andra rundan och därmed blir Sverige helt utan herrspelare i singelturneringen.

Rafael Nadal har haft en briljant vår och är storfavorit att bli kung på gruset på Roland Garros. Främstra utmanare är som vanligt Novak Djokovic och Andy Murray även om de båda knappast imponerat den senaste tiden. Australian Open-vinnaren Roger Federer har lämnat återbud för att lägga all energi på Wimbledon vilket öppnar upp för jagande spelare som Stan Wawrinka, Dominic Thiem och inte minst unga stjärnskottet Alexander Zverev som stormat fram under 2017:s första hälft.

I damturneringen kommer världstvåan Serena Willams inte till start eftersom hon är gravid. Världsettan Angelique Kerber, Simona Halep, Elina Svitolina och fjolårsvinnaren Garbine Muguruza är några av utmanarna till grustiteln.

Sändingarna från Franska öppna startar kl 11.00 idag söndag och pågår till den 11 juni på Eurosport 1 och 2 och inte minst på Eurosport Player. Kommentrerar gör Maria Strandlund Tomsvik, Rolf Norberg, Magnus Alsterback, Niclas Rodhborn, Petter Pettersson och Åsa Svensson. Dessutom kommer förre stjärnan Thomas Enqvist att vara expert under sista delen av turneringen.

Källa: Eurosport.