Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Josefina ”Jossi” Eiremo avslutar sin karriär

Josefina ”Jossi” Eiremo. Foto: IKSU.

Efter 12 år i IKSU Innebandy har Jossi Eiremo nu bestämt sig för att avsluta sin karriär. Under sin tid i IKSU har den 32 åriga lagkaptenen och spelmotorn bla vunnit 4 SM-guld. Samtidigt har hon också varit kapten i landslaget, något som yttrat sig i 4 VM-guld och 101 landskamper där hon sammanlagt gjort 109 poäng.

Under sin första säsong i IKSU blev Jossi framröstad som ”Årets rookie” inom svensk innebandy. När hon nu drar sig tillbaka är det som global innebandymissionär. Jossis hängivenhet för sporten har spridit sig långt utanför Sveriges gränser och sedan 2013 är hon också medlem i IFF:s internationella spelarråd.

– Jag älskar innebandy och jag älskar IKSU. Så beslutet att lägga av har varit väldigt svårt att ta, men att avsluta med den fantastiska säsongen vi gör och ett SM-guld har varit en dröm för mig. Jag hoppas dock att jag kan vara med och stötta laget på andra sätt i framtden, säger Jossi Eiremo.

För IKSU kommer beslutet inte som någon större överraskning och naturligtvis stödjer föreningen sin uppskattade lagkapten i beslutet. Även om det är med en tår i ögat.

– Alla besked som kommit från spelare angående framtiden har jag varit beredd på. Fast det här har jag inte kunnat förbereda mig på, även om jag haft det på känn, säger Jocke Sjöström, klubbchef IKSU innebandy.

Jocke Sjöström kommer likt Jossi Eiremo från Ersboda SK och har följt Jossis under hela hennes karriär. Som klubbchef och vän hade han naturligtvis hoppas på ytterligare ett år med henne som anförare på planen.

– Vi pratar om en spelare som blivit bättre och utvecklats för varje år som gått, i synnerhet de senaste säsongerna. En person som alla vill spela med och en dröm för en klubb och för ett landslag. Det bara att hylla den i mina ögon bästa och mest imponerande karriär vi skådat inom daminnebandyn.

– Jossis insats som kulturbärare för IKSU innebandy går inte att värdera. Hon har betytt mycket för vår framgång. Både på- och inte minst, utanför planen. Hon har varit den som fångat upp nya spelare i laget och överfört sina kloka värderingar på dem. Det vi ofta beskriver som IKSU-andan, avslutar Jocke Sjöström.

Josefina Eiremos fantastiska innebandy-CV

Förutom Josefina Eiremo har Corin Rüttimann, Nina Bärtschi, Sofie Andersson och Malin Marklund lämnat laget. Samtidigt har IKSU värvat U19-landslagsspelaren Tova Eriksson från RIG Umeå. Tova har skrivit ett fyraårskontrakt med IKSU innebandy.

Källa: IKSU.