Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ny arena för förbättrat samarbete inom livsmedelssektorn

Orkla är ett av flera företag och organisationer inom livsmedelssektorn som har startat ett gemensamt arbete och en nya arena för förbättrad samverkan. Representanter från Orkla, Lantmännen, Arlafoods, HKScan, Oatly, LRF och Axfood har formulerat en avsiktsförklaring som inkluderar både en vision för den svenska livsmedelssektorn samt vad svensk livsmedelsproduktion kan åstadkomma.

Måndag 29 maj skrev Orkla tillsammans med andra företag och organisationer inom livsmedelssektorn på en gemensam avsiktsförklaring för att stärka den svenska livsmedelssektorn. Genom signeringen av avsiktsförklaringen har nu förutsättningar för en arena skapats med fokus på gränsöverskridande frågor inom exempelvis forskning, entreprenörskap eller kompetensförsörjning. Dagens signering är ett första steg i att utveckla samverkan inom livsmedelssektorn, en sektor sett till omsättning, en av de största sektorerna inom svensk tillverkningsindustri. En viktig grund för denna utvecklingsprocess är en livsmedelsstrategi som antas i bred politisk enighet och som lägger grund för stabilitet och förutsägbarhet.

– Vi inom Orkla tror att livsmedelssektorn har mycket att vinna på att förbättra samverkan. Genom samverkan kan vi stärka vår ställning samt synliggöra våra utmaningar och behov för politiker, forskarvärlden och konsumenter. Vi har också större möjlighet att skapa en attraktiv sektor som med automatik finns med i människors framtida karriärval, säger Orkla i ett gemensamt pressmeddelande.

Den nya arena för livsmedelssektorn ska vara ett stöd för hela livsmedelskedjan och vara en plattform för innovation och samverkan samt bidra till uppfyllelsen av målen i livsmedelsstrategin år 2030.

Källa: Orkla.